Φρουτένιο Κέικ Γιαουρτιού

Συστατικά

250 γρ αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
250 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες βερίκοκο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ φυστικέλαιο
25 γραμμάρια πολύ μαλακό βούτυρο (προαιρετικά)
30 ml γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (16 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
1 ξυσμα λεμονιού τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (εκχύλισμα)

Παρασκευη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° λειτουργία. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν διάφανα και να αφρατέψουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέστε το μαλακό βούτυρο (προαιρετικά) και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα, τη βανίλια και την τριμμένο ξυσμα λεμονιού.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι, χτυπάμε για λίγο μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.

Στρωνουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα κεικ 28 εκ. και ρίχνουμε τη ζύμη. Περνάμε ένα μαχαίρι πάνω από την επιφάνεια του κεικ σε όλο το μήκος, μπρος-πίσω 2-3 φορές. Αυτό θα επιτρέψει στο κεικ να σχηματίσει τον κλασικό «θόλο». Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, κάνουμε πάντα το τεστ οδοντογλυφίδας πριν το βγάλουμε από τη φόρμα, πρέπει να βγει τελείως στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα πασπαλίζουμε με αχνη και σερβίρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γεύση του γιαουρτιού που αγαπάτε περισσότερο.
Παραμένει μαλακό για έως και 1 εβδομάδα αλλά πάντα τελειώνει νωρίτερα.

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι με σάλτσα και χταποδάκια
Επόμενο άρθροΚέικ….Ζέβρα…Νόστιμο και πολύ αφράτο κέικ!