Χαλβάς αμυγδάλου με μέλι

Σήμερα σας παρουσιάζω ένα μοναδικά νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή επιδόρπιο («Χαλβάς αμυγδάλου με μέλι»), που είδα πριν λίγες μέρες σε Μπλογκ 🌸
Αποφάσισα αμέσως να το ετοιμάσω, αλλά φυσικά στη δική μου εκδοχή, στην οποία αντί για μέλι χρησιμοποιώ σιρόπι σφενδάμου.
Όπως γνωρίζουμε, το μέλι είναι πολύ χρήσιμο για την υγεία μας, αλλά μόνο σε ακατέργαστη κατάσταση.
Αντίθετα, το σιρόπι σφενδάμου είναι ιδανικό για γλυκά που υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία και το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μετά από αυτό δεν αλλάζει τη βιοχημική του σύσταση.
Τα υπόλοιπα προϊόντα τα κράτησα στην ίδια αναλογία όπως στην αρχική συνταγή

Υλικά

250 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα και καθαρισμένα
250 g σιρόπι σφενδάμου
1 ασπράδι αυγού
Πρέζα αλάτι
Εκχύλισμα βανίλιας ή οποιοδήποτε άλλο της γεύσης σας (πρόσθεσα εκχύλισμα καφέ)

Εκτέλεση

Οι ξηροί καρποί ψήνονται σε στεγνό τηγάνι, αφήνονται να κρυώσουν εντελώς και αλέθονται στο μπλέντερ μέχρι την υφή του αλεύρου αμυγδάλου.
Βράζουμε το σιρόπι σφενδάμου σε κατσαρόλα με επένδυση από τεφλόν.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.

Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου σε αραιή ροή(χορδή) στα χτυπημένα ασπράδια, ανακατεύοντας συνεχώς.
Το μείγμα επιστρέφεται στην κατσαρόλα δοχείο από τεφλόν και σε αυτό προστίθεται το αλεύρι αμυγδάλου.
Όλα ανακατεύονται μέχρι να ομογενοποιηθούν και μαγειρεύονται για άλλα δύο λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Αποφάσισα να μοιράσω το μείγμα σε μπολ για μεμονωμένες μερίδες, αλλά μπορεί να μοιράζεται και σε ρηχό πιάτο. Ισιωσα απο πάνω προσεκτικά την επιφάνεια με ένα βρεγμένο κουτάλι και σκέπασα σφιχτά με μεμβράνη για να μην στεγνώσει.


Μπορεί να σερβιριστεί με κρέμα, τριμμένο σε σκονη φιστικι και ρόδι, όπως έκανα εγω(δεν εβγαλα φωτο) αλλά μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να προστεθούν επιπλέον γεύσεις.

Η γεύση είναι πραγματικά μοναδική!

ΠΗΓΗ: Mariyana’s bread

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι Κοκκινιστό: Ένα Πιάτο Γεμάτο Αρώματα και Γεύσεις
Επόμενο άρθροΠέννες σε σάλτσα Αγκινάρας