Χιονούλες Πορτοκαλιού

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

230 γρ Τριμμένη Καρύδα

Για την Λευκή Κρέμα
1038 γρ Γάλα πλήρες
240 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
175 γρ Αλεύρι
3 βανίλιες
60 γρ βούτυρο Αγελαδινό

Για την Κρέμα Πορτοκαλιού
600 γρ Χυμό Πορτοκαλιού Φρέσκο
20 γρ Κορν φλαουερ
55 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική

Τριμμένη Σοκολάτα για Διακόσμηση

Πως θα το φτιάξουμε

Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη λευκή κρέμα και μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη το αλεύρι και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν εκτός φωτιάς
Αφού έχουν ενωθεί όλα τα υλικά πολύ καλά βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού έχει πήξει η κρέμα μας και έχουν δημιουργηθεί οι πρωτες φρουσκαλεσ στην επιφάνεια της αποσσυρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε Το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στην κρέμα

Εχω απλώς το μεγάλο ταψί της κουζίνας τριμμένη καρύδα την έχω πατήσει ώστε να είναι συμπαγής και προσθέτω την κρέμα επάνω της απλώνοντας ομοιόμορφο. Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού με πολύ μεγάλη προσοχή να μην χαλάσουμε την τριμμένη καρύδα που βρίσκεται από κάτω 
Αφού έχουν απλώσει την κρέμα ομοιόμορφα βάζουμε το ταψί στο ψυγείο ή το αφήνω απέξω μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα πορτοκαλιού

Πάμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε την κρέμα πορτοκαλιού όπου στην κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι το κορν φλάουερ το αλεύρι τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε εκτός φωτιάς μέχρι να διαλυθούν
Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα πορτοκαλιού

Ετοιμη και η κρέμα πορτοκαλιού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την απλώνουμε επάνω στη λευκή κρέμα ομοιόμορφα
Ετοιμο σχεδόν το γλυκό μας βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου μία ώρα μέχρι να σφίξουν οι κρέμες μετά από περίπου μία ώρα έχουνε σφίξει οι κρέμες.

Χαράζουμε στη μέση το γλυκό και κόβουμε μετα σε κάθετες λωρίδες(5-6 εκ πλατος) για να φτιάξουμε τις χιονούλες πορτοκαλιού
Διπλώνουμε την κάθε λωρίδα που κόψαμε με τα χέρια ή με τη σπάτουλα σε ρολάκια προσθέτουμε επιπλέον καρύδα και είναι έτοιμο το γλυκό μας. Το σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨητές Πατάτες Φούρνου της Γιαγιάς Λίνας
Επόμενο άρθροΣυκωτάκια κοτόπουλου με σάλτσα.🔥