Χοιρινές μπριζόλες λαιμού φούρνου με σάλτσα μανιταριών

Υλικά συνταγής

2-4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού

Για την μαρινάδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ρίγανη
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την Σάλτσα μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. μανιτάρια μικρά ή ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
150 ml λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι και χοντροκομμένο πιπέρι (προαιρετικά κόκκινο ή πράσινο για το χρώμα)

Εκτέλεση συνταγής

Μαρινάρισμα για τις χοιρινές μπριζόλες
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα το κρέας μας και το
ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με την μαρινάδα μας για να πάει παντού και αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

Τα βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί την πολλή μαρινάδα από πάνω τους. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε καυτό τηγάνι-ψηστιέρα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου, 8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα και με τη φωτιά.
Αν ψήνουμε στο φούρνο, θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε περίπου 10 εκ. από το γκριλ.
Όταν κοντεύουν να ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι από τις δύο πλευρές.

Προσθέτετε στο τηγάνι την 1 κουταλιά λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτετε στη συνέχεια το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τέλος προσθέτετε την κρέμα, ανακατεύετε 1′-2′ και αποσύρετε απ’ τη φωτιά.

Σερβίρετε τις μπριζόλες περιχυμένες με τη σάλτσα μανιταριών, πασπαλίζοντας με χονδροκομμένο πιπέρι -αν θέλετε χρωματιστό.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕυκολη Πίτα με έτοιμα χωριάτικα φύλλα
Επόμενο άρθροΠατάτες στην κατσαρόλα με κεφτέδες