Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο!

Απαραίτητα προϊόντα

700 γρ χοιρινή σπάλα με κόκκαλα
1 και 1/2 κιλό πατάτες
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. τοματοπολτός
5-6 κ.σ. λάδι
βούτυρο
αλεύρι σίτου
αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
2 κουτ πάπρικα
1 κουτ ρίγανη
φρέσκος μαϊντανός – για γεύση
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε πολλά μεγαλύτερα κομμάτια
Αλατίζουμε το κρέας και προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι
Ζεσταίνουμε το λάδι στο καυτό λίπος, βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βγάζουμε το κρέας.
Στο ίδιο λίπος βάζουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ ντομάτας, το οποίο αραιώσαμε σε 1 κουτ. Ζεστό νερό.
Προσθέστε κόκκινο πιπέρι, 2 κουτ. ζεστό νερό και 1 κουτ. γλ αλατι.
Προσθέστε το κρέας και σιγοβράστε το (για 30-40 λεπτά) κάτω από ένα καπάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
Αφού ψηθεί το κρέας, κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια / χταπόδια.
Βάζουμε τις πατάτες δίπλα στο κρέας και περιμένουμε 15 λεπτά να γυρίσουν.

Kαθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Τηγανίζουμε το βούτυρο και το αλεύρι σίτου μέχρι να πάρουμε ένα αρωματικό μείγμα.
Παίρνετε λίγη από τη σάλτσα του κρέατος και ανακατεύετε μαζί το βούτυρο και το αλεύρι.
Στη συνέχεια περιχύνουμε τα πάντα πάνω από τις πατάτες με το κρέας.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε την ρίγανη.
Τακτοποιούμε τις ντομάτες.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών και αφού είναι έτοιμο το φαγητό σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο ​​μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικές Πίτες 
Επόμενο άρθροΠάστα με κρέμα λεμονιού 🍋