Χοιρινό Φιλέτο με Σάλτσα κρασιού με ρύζι

Απαραίτητα προϊόντα:

800 γρ χοιρινό φιλέτο
αλατοπίπερο
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 κρεμμύδια
6 κ.σ. λάδι
150 ml κόκκινο κρασί
500 ml νερό ή ζωμό
2 κ.σ. αλεύρι
3 φύλλα δάφνης
6 κόκκους μπαχάρι
1 κούπα ρύζι
2,5 κούπες νερό
30 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, το περιχύνουμε με 2 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε. Αφήνω στην άκρη.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.γ. λάδι και ρίχνουμε τα μέρη κρεατος μέσα. Σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μαγειρέψτε γυρίζοντας να σφραγιστούν από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρέστε.
4. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε αυτό μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το κρέας, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και την πάπρικα. Περιχύνουμε με τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό.

5. Ρίχνουμε το κρασί και ρίχνουμε νερό ή ζωμό. Μην προσθέσετε όλη την ποσότητα – αφήστε περίπου 150 ml υγρού και να προσθέσετε
όσο χρειάζεται. Καλό είναι το υγρό (νερό ή ζωμός) να είναι προθερμασμένο. Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
6. Στο μεταξύ πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Γεμίζουμε με νερό, προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

7. Διαλύουμε το αλεύρι σε 5 κ.σ. νερό και ρίχνουμε σε λεπτή ροή στο κρέας. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αν πήξει πολύ, ρίξτε νερό. Αν νιώθετε ότι δεν έχει πήξει, διαλύστε άλλη 1 κ.σ. αλεύρι σε 2,5 κ.σ. νερό και ρίξτε ξανά.
Μαγειρέψτε για τουλάχιστον 5 λεπτά μετά.
8. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε αλάτι στο ρύζι. Κάποιοι βάζουν μαύρο πιπέρι, αλλά κατά κανόνα μένει καθαρό και άσπρο.
Στη συνέχεια ετοιμάστε τα πιάτα.

9. Σε ένα μικρό μπολ για σουφλέ με λαδόκολλα ή φόρμα για μάφινς, βάζουμε το ρύζι και γεμίζουμε με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια, γυρίστε στη μέση του πιάτου και περιχύνουμε το κρέας με σάλτσα.
Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό ή άλλα πράσινα φύλλα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Αφρός…έγινε τέλειο για πρώτη φορά
Επόμενο άρθροΠαστάκια…γλυκιά απόλαυση