Ψωμάκια με λουκάνικα και τυρί.

Το νόστιμο, αφράτο και αρωματικό ψωμάκι με λουκάνικα είναι πολύ δημοφιλές τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Υλικά για 16 ψωμάκια.

Αλεύρι – 500 g
Γάλα – 250 ml
Μαγιά – 20 g φρέσκια ή 7 g ξηρή.
Ζάχαρη και αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Λάδι – 100 ml
Αυγό – 1

Επιπροσθέτως:
Λουκάνικα – 8 τεμάχια (έχω μακριά)
Τυρί – περίπου. 100 γρ
Προαιρετικά ασπρόμαυρο σουσάμι, λιναρόσπορος.
Αυγό – 1 για λίπανση.

Παρασκευή:

Ετοιμάστε την ζύμη. Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα. Διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο γάλα (μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι) Ανακατεύουμε όλα καλά. Το αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
Στο κοσκινισμένο αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι, το αυγό, το λάδι, το υπόλοιπο γάλα και πολτοποιούμε.
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Εάν έχετε μακριά λουκάνικα – κόψτε τα στη μέση. Κόβουμε και το τυρί.

Μπορούμε να κάνουμε τομές σε λουκάνικα και να βάλουμε τυρί.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
Ανοίξτε σε κύκλο και κόψτε σε 8 κομμάτια (τρίγωνα). Σε κάθε τρίγωνο τοποθετούμε λουκάνικα με τυρί.
Μπορούμε να τσιμπήσουμε τις άκρες και να τυλίξουμε τα λουκάνικα σε κουρκούτι και να αρχίσουμε να στρίβουμε.
Διπλώστε από την εξωτερική άκρη προς το κέντρο. Απλώνουμε σε ταψί και αφήνουμε να φουσκώσει 10 λεπτά Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε τα ψωμάκια με αυγό. Πασπαλίζουμε όπως θέλουμε. Ψήστε περίπου 30 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα σαν κέικ
Επόμενο άρθροΟνειρικό Κατσικάκι Φρικασέ: Μια Γεύση που Ξεσηκώνει