Πιπεριές με κιμά και τυρι στο τηγάνι
- Γρήγορο και εύκολο: Το φαγητό αυτό είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, καθώς ετοιμάζεται σε περίπου 30 λεπτά.
- Νόστιμο και χορταστικό: Ο συνδυασμός του κιμά, του τυριού και των πιπεριών δημιουργεί ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.
- Ευέλικτο: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, κρεμμύδια ή καρότο.
- Προσιτό: Τα υλικά για αυτό το φαγητό είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα.
Συμβουλές:
- Για να κάνετε το φαγητό πιο υγιεινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άπαχο κιμά και τυρί χαμηλών λιπαρών.
- Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κιμά, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με μανιτάρια ή tofu.
- Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο για επιπλέον γεύση.
- Σερβίρετε τις πιπεριές με ρύζι ή ψωμί.
Συνολικά, οι πιπεριές με κιμά και τυρί στο τηγάνι είναι ένα εύκολο, νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να ικανοποιήσει όλη την οικογένεια.
Υλικά
450 γρ μοσχαρίσιο κιμά 🥩.
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες 🌶️
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 🧅
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 🧄
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire Sauce 🌶️
1 κονσέρβα (400gr) ζωμό βοδινού κρέατος χαμηλού νατρίου 🍲
1 κονσέρβα (400 gr) ντομάτες κονκασε σε κύβους 🍅
1 φλιτζάνι μακρύσπορο λευκό ρύζι 🍚
1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα 🌿
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 🧂
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 🌶️
3/4 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη 🧀
3/4 φλιτζανιού τυρί τσένταρ, τριμμένο 🧀
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να γίνει σχεδόν έτοιμος. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές,
μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο στο ζωμό βοδινού κρέατος και μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό μέχρι να αρωματιστεί.
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το τυρί) και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
Καλύψτε, μειώστε τη φωτιά σε σιγοβράσιμο και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας στη μέση τοτ βρασίματος.
Μόλις το ρύζι μαλακώσει, ανακατέψτε το μισό τυρί μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Πασπαλίστε το υπόλοιπο τυρί από πάνω, σκεπάστε το και αφήστε το να λιώσει.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως. 🍲
🍽️ Καλή απόλαυση
Η Συνταγή ειναι του Yassine Mhd
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ρολό κιμά γεμιστό
Ρολό κιμά γεμιστό με μορταδέλα ψητές κόκκινες πιπεριές και κασέρι, με πατάτες και πιπεριές ψημένες στο φούρνο
Το ετοίμασα ως εξής
700 γρ. ανάμεικτος κιμάς 60% μοσχαρίσιος και 40% χοιρινός
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, άφθονη ρίγανη, περίπου 1 κουταλιά της σούπας
5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κομμάτι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Για τη γέμιση
3 ψητές κόκκινες πιπεριές που αγοράστηκαν φυσικά
4 φέτες μορταδέλα
150 γρ. τυρί κασερι
5 πατάτες κομμένες σε φέτες
5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
3 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
Εκτέλεση
Τα βάζετε όλα τ υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά, στη συνέχεια απλώνετε το ρολό με τα χέρια σας πάνω στη διάφανη μεμβράνη,
το γεμίζετε όπως στη φωτογραφία, το τυλίγετε και το βάζετε σε λαδόκολλα κλειστό σαν καραμέλα με τα μπαχαρικά του όπως στη φωτογραφία,
αλλιώς θα χυθούν όλα έξω, επίσης όταν βγει το νερό του είναι καλύτερα να μην πάει πάνω στις πατάτες, μάλιστα ήθελα να το μαγειρέψω χωρίς αυτό αλλά μετά άλλαξα γνώμη😁
Βάζετε το ρολό στο ταψι προσθέτετε τις πατάτες το πιπέρι το αλάτι το δεντρολίβανο το λάδι και ψήνετε στους 180° μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες περίπου 45min