Ψωμάκια σαν από τον φούρνο

Σε λίγο πάνω από μισή ώρα, θα έχετε αυτά τα ψωμάκια στο τραπέζι, μαλακά σαν ψύχα …

Υλικά:

700 γρ. Αλεύρι
400 ml νερού
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
60 ml λαδιού
1 κύβος μαγιάς

Παρασκευή:

1. Σε ζεστό νερό, με την προσθήκη ζάχαρης, ενεργοποιήστε τη μαγιά. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, λάδι και έτοιμη μαγιά. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Μεταφέρετε τη ζυμωμένη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
Με ελάχιστη προσθήκη αλευριού, ζυμώνετε τη ζύμη μέχρι να σταματήσει να κολλάει στα χέρια σας, ενώ παραμένει απαλή και ελαστική.
2. Επιμήκυνση της ζυμωμένης ζύμης σε σχήμα ρολού και διαίρεση της σε 10 μέρη. Φτιάξτε μία μπάλα από κάθε κομμάτι.


Τακτοποιήστε τες ξεχωριστά μεταξύ τους, πασπαλίστε με αλεύρι, καλύψτε με ένα πανί κουζίνας και αφήστε το να παραμείνει για 20 λεπτά.

3. Ανάψτε το φούρνο για να ζεσταθεί στους 250 βαθμούς, μαζί με τη σχάρα που βρίσκεται μέσα σε αυτό. Πάρτε τρεις μπαλες (ο τελευταίος γύρος θα είναι τέσσερις) και ανοίξτε απαλά σε ψωμάκια πάχους 5 mm.


4. Όταν ζεσταθεί ο φούρνος , τακτοποιήστε τα ψωμάκια στη σχάρα και επιστρέψτε τα στο φούρνο για ψήσιμο. Μόλις τα ψωμάκια «πρηστούν» και γίνουν ελαφρώς καφέ, βγάλτε τα έξω από το φούρνο, ψήνονται (μου πήρε 9 λεπτά στη ψωτιά με στον αέρα).


5. Τακτοποιήστε τα ψημένα ψωμάκια σε ένα μεγαλύτερο μπολ, το οποίο καλύψαμε με τραπεζομάντιλο και τυλίξτε τα καλά.
6. Αφήστε τα ψωμάκια να κρυώσουν και σερβίρετε. Είναι ιδανικά με κρέμα, τυρί, με κάθε πιάτο, καθώς και για σάντουιτς …

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜαμαμαδίσια Μαρμελάδα Φράουλα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με φύλλα κρούστας…Φροντίστε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή – ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ !!!