Η διψασμένη Negra

Διαφήμιση

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 45-50 + χρόνος ψύξης και σιροπιασμού
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Για ψήσιμο: 30-35 λεπτά

Υλικά:

6 τεμ. αυγά (μέγεθος Μ)
16 g μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
260 γρ ζάχαρη
250 γρ αλεύρι

Για το σιρόπι:
150 γρ ζάχαρη
300 ml. νερό
80 γρ βούτυρο
30 γρ κακάο

Διαφήμιση


Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το κέικ γιατί πρέπει να κρυώσει πριν σιροπιαστεί.
Χτυπάμε για λίγο τα αυγά (με μίξερ), προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
Μόλις προκύψει ένα αφράτο μείγμα και διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ (κοσκινίζουμε το μπέικιν πάουντερ), προσθέτουμε σταδιακά στα αυγά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Διαφήμιση

Αλείφετε με λίγο βούτυρο το ταψί που θα ψήσετε το κέικ και το πασπαλίζετε με αλεύρι. Χρησιμοποίησα ένα παραλληλόγραμμο κεραμικό ταψί διαστάσεων 23x30x6 εκ. Αν θέλετε να σιροπιαστεί πιο γρήγορα, ψήστε το σε μεγαλύτερο ταψί για να γίνει πιο λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με την πάνω και την κάτω σχάρα, για περίπου 30-35 λεπτά.

Σημαντικό: Έψησα για 25 λεπτά στους 180 °, μετά μείωσα τον φούρνο στους 160 ° C και έψησα για άλλα 10 λεπτά.
Ελέγχουμε με ξύλινο σουβλάκι αν έχει ψηθεί. Κολλάμε το σουβλάκι στη μέση του κέικ, αν δεν έχει μείνει μείγμα στο ξυλάκι, τότε είναι έτοιμο.
Αφαιρέστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Το κόβουμε αφού κρυώσει καλά και φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, τοποθετείτε τα προϊόντα σιροπιού αφού βράσουν, σιγοβράζετε για 5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά να κρυώσει ελαφρώς πριν τα περιχύσετε πάνω από το κέικ. Ανακατεύουμε συχνά για να αναμειχθούν καλά τα υλικά για να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σιροπιάζουμε βάζοντας πρώτα στις υποδοχές και μετά περιχύνουμε όλο το κέικ.
Αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να σιροπιαστεί. Όσο περισσότερο μένει, τόσο πιο ζουμερό γίνεται.

Φάτε το με ευχαρίστηση!
Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://tanyacooking.com/jadnata-monahinq/

Διαφήμιση