Διαφήμιση

Σοκολατένια Μπισκότα

Διαφήμιση

✔ Συστατικά:

Διαφήμιση

125 γρ βούτυρο
πρέζα αλάτι
8 γρ ζάχαρη βανίλιας
70 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας πικρό κακάο
1 αυγό
4 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
280-300 γρ αλεύρι

200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο λίγο αλάτι τη ζάχαρη και τη βανίλια ζάχαρης και τα ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ξανά ανακατεύουμε να ενσωματωθεί
Ρίχνουμε το κακάο και πάλι ανακάτεμα, το αυγό συνεχίζουμε να ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό
Το baking powder και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε να πάρουμε ένα αρκετά πηχτό μείγμα
Στο τέλος παίρνουμε μία ζύμη την οποία δουλεύουμε λίγο με το χέρι τη βγάζουμε στον πάγκο μας και τη χωρίζουμε σε 4 μέρη
Παίρνουμε το πρώτο μέρος και το πλάθουμε σε ένα κορδόνι περίπου 25 με 30 εκατοστά το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα

Διαφήμιση


Αρχίζουμε και κόβουμε λοξά με ένα μαχαίρι σε κάθε κορδόνι σε κομματάκια των περίπου 5 έως 6 εκατοστά και το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα
Τα βάζουμε σε ένα δίσκο τον οποίον έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γραμμάρια λιωμένη μαύρη σοκολάτα και τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε παίρνουμε ένα-ένα τα μπισκοτάκια και τα βουτάμε
μέσα στο σοκολατένιο μείγμα να καλυφθούν πλήρως και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με μία λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο όταν τα βγάλουμε είναι έτοιμα

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση


Διαφήμιση