Υλικά:

200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1/2 φλιτζάνι λαδι ελαφρύ
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (ή 25 γραμμάρια φρέσκια μαγιά)
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
1 αυγό, χτυπημένο
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό σημαίνει ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.
Πρόσθεσε το μείγμα με τη μαγιά και ανακάτεψε καλά.
Ρίξε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια σου μέχρι να έχεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι.
Μετάφερσε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκέπασέ το με μεμβράνη και άφησέ το σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Λάδωσε ένα ταψί.
Αφού φουσκώσει η ζύμη, πλάσε τη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο.
Άπλωσε τη μισή ποσότητα της θρυμματισμένης φέτας ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
Κάλυψε τη φέτα με το υπόλοιπο κομμάτι της ζύμης.
Χάραξε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι, δημιουργώντας διαγώνιες γραμμές ή τετράγωνα.
Άλειψε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπάλισε με σουσάμι.

Ψήσιμο:

Ψήσε το τυρόψωμο στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά,
ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

H Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου