Αλάδωτος Χαλβάς

Αυτός ο Αλάδωτος Χαλβάς δεν είναι απλά ένα γλυκό, είναι μια εμπειρία! Η πλούσια γεύση του κακάο αγκαλιάζει το βελούδινο ταχίνι, ενώ τα τραγανά καρύδια προσθέτουν μια αξεπέραστη υφή. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων που θα σας αφήσει με την επιθυμία για περισσότερο.

Υλικά:

  • 1 λίτρο νερό
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Μάννα ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1,5 κουταλιές κακάο
  • 1/2 κουταλάκι ταχίνι (προαιρετικά)
  • Καρύδια τριμμένα
  • Γλυκό του κουταλιού (για διακόσμηση)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το νερό και τη ζάχαρη. Βάλτε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
  3. Ρίξτε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο και το ταχίνι (αν θέλετε). Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε τον χαλβά σε μια φόρμα.
  5. Πασπαλίστε με τριμμένα καρύδια και γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού.
  6. Αφήστε τον χαλβά να κρυώσει και να σφίξει.
  7. Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στον χαλβά σας, όπως σταφίδες, cranberries, ή ψιλοκομμένα φρούτα.
  • Αν θέλετε ο χαλβάς σας να είναι πιο γλυκός, μπορείτε να προσθέσετε λίγη περισσότερη ζάχαρη.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος γλυκού του κουταλιού θέλετε για να διακοσμήσετε τον χαλβά σας.
  • Ο χαλβάς μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου για έως και 3 ημέρες.

Καλή όρεξη!