Αλμυρό κέικ τυριού

Συστατικά

2 αυγά
50 γραμμάρια τυρί κρέμας
200 γραμμάρια μανουρί (ελληνικό ελαφρύ αλατισμένο φρέσκο τυρί)
50γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι για γεύση
300 ml πλήρους λιπαρού γάλακτος
100 γραμμάρια λεπτού σιμιγδάλι

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το τυρί κρέμας
Προσθέστε το μανουρί μετά την κεφαλογραβιέρα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε.
Προσθεστε το γάλα και το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε σε αντικολλητικό ταψάκι κατάλληλο για φούρνο.

Ψήστε για 45 ‘σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου.
Σημαντική σημείωση: στα μισά του ψησίματος (ή ακόμα και δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος) βγάλτε το ταψάκι και δώστε το ένα καλό ανακάτεμα. Αυτό αποτρέπει το σιμιγδάλι να χωρίζει από το τυρί και διασφαλίζει ότι η υφή του κέικ είναι ομοιογενής.

Καλή Απόλαυση