Αμπελοφάσουλα κοκκινιστά

  • Η γήινη μυρωδιά των φασολιών αγκαλιάζεται με το πικάντικο άρωμα του κρεμμυδιού και του σκόρδου.
  • Ο ζωμός ντομάτας γαργαλάει τις αισθήσεις με νότες φρεσκάδας και οξύτητας.

Γεύσεις που αιχμαλωτίζουν:

  • Τα φασόλια, βρασμένα στην τελειότητα, διατηρούν τη μαλακή υφή τους, ενώ απορροφούν όλη τη νοστιμιά του ζωμού.
  • Η σάλτσα ντομάτας, πηχτή και μεστή, αγκαλιάζει τα φασόλια σε ένα γευστικό χορό.
  • Κάθε μπουκιά πλημμυρίζει το στόμα με πλούσιες γεύσεις και αρώματα.

Μια συνταγή γεμάτη αγάπη:

  • Η συνταγή για αμπελοφάσουλα κοκκινιστά είναι ένα κληροδότημα από γενιά σε γενιά.
  • Κάθε οικογένεια έχει τη δική της μυστική πινελιά, που κάνει το πιάτο ακόμα πιο ξεχωριστό.
  • Είναι ένα πιάτο γεμάτο αγάπη και φροντίδα, που φέρνει ζεστασιά στο τραπέζι.

Συνοδεύοντας το πιάτο:

  • Τα αμπελοφάσουλα κοκκινιστά ταιριάζουν ιδανικά με λευκό ψωμί για να βουτήξετε στη σάλτσα.
  • Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με φέτα ή τυρί της αρεσκείας σας.
  • Μια δροσερή σαλάτα πράσινων φύλλων θα ολοκληρώσει τέλεια το γεύμα σας.

Συμπέρασμα:

  • Τα αμπελοφάσουλα κοκκινιστά είναι ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά, θρεπτικά συστατικά και παράδοση.
  • Είναι μια εύκολη και οικονομική συνταγή, που μπορεί να ετοιμάσει ο καθένας.
  • Δοκιμάστε τα και απολαύστε ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο μνήμες και αγάπη!

Υλικά

1 κιλό φρέσκα αμπελοφάσουλα
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 μεσαίες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.γ ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα αμπελοφάσουλα τα κόβουμε πάνω κάτω και τους αφαιρούμε τις κλωστές στα πλάγια αν υπάρχουν.
Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και τα αχνίζουμε καλά μέχρι να λαδωθούν καλά όλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες ,τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τον μαιντανό, αλάτι,πιπέρι, ζάχαρη καθώς και μισή κούπα ζεστό νερό.Ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά ,σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 35-45 λεπτά.

Ανακινούμε την κατσαρόλα ανά τακτά διαστήματα ώστε να αποφύγουμε να κολλήσει το φαγητό μας.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί το φαγητό για να γίνει, εξαρτάται από το πόσο μαλακά θέλουμε τα αμπελοφάσουλα και η σάλτσα του να δέσει καλά.
Σερβίρουμε με φέτα και μπόλικο φρέσκο τραγανό ψωμί!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΛάχανο με λιαστή ντομάτα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα στιφάδο…θα γλύφετε τα δαχτυλά σας