Μπασμπούσα…το αραβικό ρεβανί

Η μπασμπούσα είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκα εκεί έξω που είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ειλικρινά, το πιο δύσκολο σε αυτό το γλυκό είναι να περιμένεις να κρυώσει πριν το κόψεις και το φας !

Συστατικά

2 αυγα
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
170 γρ κρεμα γάλακτος 35%
¾ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
¾ χοντρό σιμιγδάλι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα για γαρνίρισμα

Στρώμα κρεμας
170 γρ κρεμα γάλακτος 35%
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Στρώση σιροπιού
3 κούπες ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 κσ χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Για να φτιάξετε το σιρόπι ζάχαρης
Προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και ανάψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά και μετά προσθέστε το χυμό λεμονιού. Αφήστε άλλα 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για να φτιάξετε τη στρώση κρεμας
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα πριν βάλετε τη φωτιά. Βεβαιωθείτε ότι το κορν φλάουρ έχει διαλυθεί και
ανακατευτεί καλά πριν το βάλετε σε μέτρια φωτιά. Φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για να φτιάξετε το κέικ σιμιγδαλιού
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει πιο ανοιχτό χρώμα.
Προσθέστε την έξτρα παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε την καρύδα, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά.

για την συναρμολόγηση
Σε ένα ταψί αλειμμένο με βουτυρο, ρίχνουμε το μισό μείγμα από το σιμιγδαλένιο κέικ.
Ρίξτε τη στρώση κρεμας πάνω από την κάτω στρώση σιμιγδαλιού και, στη συνέχεια, απλώστε τη με κουτάλι
Ριξτε την υπόλοιπη ζύμη σιμιγδαλιού, φροντίζοντας να την απλώσετε προσεκτικά πάνω από τη στρώση κρεμας, καλύπτοντάς την.
Ψήνουμε στους 180 C (160 C με τον ανεμιστήρα) για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Ρίξτε με ένα κουτάλι το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου πάνω από το ζεστό κέικ και γαρνίρετε με φιστίκια Αιγίνης αν θέλετε.


Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.

Απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καρυδόπιτα με Ρεβανί

Καρυδόπιτα με Ρεβανί

Υλικά

5 αυγά,
3 κουταλιές ζάχαρη,
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ.αλεσμενα καρυδια,
1/2 κουταλάκι κανέλα,
50 γρμ. τρουφα σοκολάτα
1 κουταλιά μπεικιν πάουντερ

Για το ρεβανι
5 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σιμιγδάλι
2 κουταλιές σούπας ινδοκαρυδο
μια κουταλιά σούπας μπαικιν,λίγο ξύσμα λεμονιού,
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
600 γρμ. ζάχαρη
800 γρ νερό
1/2 λεμόνι χυμό
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λουρπακ

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά πολύ καλά να γίνουν μαρέγκα,με την ζάχαρη, όταν γίνουν πολύ σφυχτη μαρέγκα ρίχνω αργά αργά
το αλεύρι κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι απαλό ανακατεμα να μην φύγει ο αέρας της μαρέγκας
Ρίχνω αργά το καρύδι μου και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να φύγει ο αέρας των αυγών μου
Ψήνω στην κουζίνα αέρα για 10 λεπτά στους 180 αέρα και

Για το ρεβανί
Σε μπωλ χτυπάμε πρώτα τα αυγά μαρέγκα προσθέσουμετο τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Βγάζω την καρυδόπιτα από το φούρνο και ρίχνω το ρεβανί μου και ψήνω 25 λεπτά ακόμα στους 175 αέρα
συνεχίζω το ψήσιμο να τελειώσει το γλυκό μου.,

Για το σιρόπι
Δένω το σιρόπι μου και ρίχνω 2 κουταλιές σούπας κονιάκ,και δύο κουταλιές σούπας βούτυρο λουρπακ όπως είναι ζεστό το σιρόπι μου αφήνω να κρυώσει και σιροπιάζω το γλυκό μου ξεκινάμε πρώτα το σιρόπι από το γλυκό μου .καυτό το γλυκό χλιαρό σιρόπι..

Καρυδόπιτα με Ρεβανί

καλή επιτυχία.

Η Συνταγή είναι της κας Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου

 

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά στο φούρνο με κιμά και μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακά κουλουράκια