Νηστίσιμη Μπουγάτσα με φύλλο καταΐφι

Αυτή η νηστίσιμη μπουγάτσα με φύλλο καταΐφι είναι μια αποκάλυψη! Το τραγανό φύλλο αγκαλιάζει τρυφερά την γλυκιά και μελωμένη γέμιση, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία. Η γεύση της βανίλιας και του πορτοκαλιού δίνει μια φρέσκια πινελιά, ενώ το σιρόπι, αρωματισμένο με λεμόνι, απογειώνει το αποτέλεσμα.

Είναι ιδανική για πρωινό, brunch ή ακόμα και για επιδόρπιο. Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με αυτό το εύκολο και νόστιμο γλυκό!

Εμενα ηταν μεγαλο το ταψι και εκανα την τριπλη δοση σε κρεμα,βιταμ (χρησιμοποιησα φυτικο)

Υλικά

500 γρ καταιφι

Κρεμα
6 φλυτζ νερό
1 φλυτζ ζαχαρη
1 φλυτζ σιμιγδάλι ψιλο
1 βανίλια
Φλουδα πορτοκαλιού
2κ.σ βιταμ…

Εκτελεση

Ξεχώρισα το φύλλο .μισό- μισό..
Σε λαδωμένο ταψι άνοιξα να αφρατεψει κ αφου έστρωσα τον πάτο με βιταμ ανακατεμένο με σπορέλαιο εριξα παντου απο πάνω και εβαλα να ψηθεί..
Μέχρι να ροδίσει..

Ετοίμασα την κρέμα..
Έβρασα ολα τα υλικά 5 λεπτά
Στο τελος σιγα σιγά εριξα το σιμιγδάλι…ανακατεμα συνεχώς μη σβολιάσει..
Η κρέμα να μη σφίξει μονο να δέσει..

Αφου εχει ψηθεί το καταιφι ριχνω την κρέμα ..
Από πάνω εβαλα το υπόλοιπο φύλλο αφου το ξανοιξα να γινει αφράτο..
Καλυψα ολη την επιφάνεια..
Εριξα πάλι το μίγμα βιταμ ..σπορέλαιο κ εβαλα να ψηθεί..αφου το χαραξα..
Μέχρι να ροδίσει..καλα…

Το σιροπιασα με..
2 ζαχαρη 2 νερό. Να πάρει βράσει με λιγο λεμόνι στο τελος…
Κρυο το σιρόπι..
Από πάνω κανέλλα και καρυδια,εγώ έβαλα φυστίκι Αίγινης….

Συνταγή είναι της Stavroula Giannoulh και η εκτέλεση της κας Katerina Sergi 

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ Σουφλέ…Το πιάτο που θα σας κάνει να παραμιλάτε
Επόμενο άρθροKουλουράκια τσουρεκάκια