Υλικά

Για το Παντεσπάνι:

3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
90 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
70 γραμμάρια αλεύρι
25 γραμμάρια κορν φλάουρ

Για την Κρέμα:

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για σαντιγί (33-35%)
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Για το Μούλιασμα του παντεσπανιου:
150 ml καφές στιγμιαίος (με ζάχαρη)
20 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (τριμμένη)

Κακάο σε σκόνη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Παντεσπάνι
Στρώσε τον πάτο της φόρμας (διαμέτρου 18-19cm) με λαδόκολλα. Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C.

Χώρισε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτύπα τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη και την βανίλια.
Πρόσθεσε τους κρόκους έναν έναν στη μαρέγκα και χτυπήστε μετα την καθε προσθηκη.
Στη συνέχεια, ενσωμάτωσε κοσκινισμενο το αλεύρι και το κορν φλάουρ σε δύο δόσεις,
ανακατεύοντας πάντα απαλά.

Μεταφορά το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα
ξύλινο καλαμάκι από το κέντρο του παντεσπάνι.

Άφησε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα.

Κρέμα

Βάλε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά πριν την χτυπήσεις.
Χτύπα την κρέμα γάλακτος με την ζαχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
Ενσωμάτωσε απαλά την σαντιγί στο μασκαρπόνε και χτυπήστε με το μιξερ.

Συναρμολόγηση
Κόψε το παντεσπάνι σε δύο ή τρεις δίσκους. Μουλιασε κάθε δίσκο με τον καφέ
Άπλωσε μια στρώση κρέμας πάνω από το εμποτισμένο παντεσπάνι, πασπάλισε με τριμμένη σοκολάτα
και επανάλαβε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Κάλυψε όλη την επιφάνεια του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα και πασπάλισε με κακάο ή τριμμενη σοκολάτα.