Υλικά:

300 γρ αλεύρι
160 g φυτικό λάδι
250 γρ ζάχαρη
4 αυγά C1
100 γρ γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
10 γρ βανίλια
10 γρ μπέικιν πάουντερ
πρέζα αλάτι

Εξοπλισμός:

Μίξερ χειρός
Ταψί με διάμετρο 25 εκ.
Χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ. και στρώσε το με λαδόκολλα για ευκολία στην απομάκρυνση του κέικ.
Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιου και πορτοκαλιου μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 3 λεπτά) και στην συνέχεια προσθεστε το λάδι με ροη ενω χτυπατε.

Προσθήκη υγρών και στερεών υλικών:
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
Εναλλάξ πρόσθεσε το αλεύρι και το γάλα στο μείγμα των αυγών, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Άπλωσε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήσε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά
ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βάλεις στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρό.
Άφησε το κέικ να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα πριν το σερβίρεις.

Tips

Αν θέλεις ένα πιο υγρό κέικ, πρόσθεσε επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
Μπορείς να πασπαλίσεις το κέικ με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρεις.