Ο συνδυασμός του τραγανού μπισκότου βάσης, της απαλής κρέμας τυριού με πραλίνα φουντουκιού και της πλούσιας σοκολάτας επικάλυψης θα σε ταξιδέψει σε γευστικές απολαύσεις. Είναι ένα γλυκό που εντυπωσιάζει τόσο με την εμφάνισή του όσο και με τη γεύση του και είναι ιδανικό για κάθε ειδική περίσταση.

Υλικά:

Για τη βάση:
350 γραμμάρια μπισκότα Digestive
180 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο αλατισμένο

Για την κρέμα cheesecake:
300ml κρέμα γάλακτος πλήρες
500 γραμμάρια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
250 γραμμάρια Nutella

Για την επικάλυψη:
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
25 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
Σοκολατάκια Ferrero Rocher για διακόσμηση

Εκτέλεση

Θρυματιζουμε στο μουλτι τα μπισκότα Digestive και ανακατεύουμε με το βούτυρο .

Για την Κρέμα cheesecake:
Χτυπάμε στο μίξερ κρέμα γάλακτος κρύα απο το ψυγείο να γίνει σαντιγί
Σε ένα άλλο μπωλ Χτυπαμε τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια η μασκαρπόνε ότι προτιμάτε σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Στην Συνέχεια προσθέτουμε nutella πραλινα φουντουκιου και συνεχίζουμε μέχρι η κρέμα να γίνει σοκολατένια
Στο τέλος προσθέτουμε την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά απο κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα να ομογενοποίηθουν καλά όλα τα υλικά
Βάζουμε την κρέμα cheesecake πάνω από την Βάση με τα μπισκότα και τοποθετούμε για 6 ώρες ψυγείο στην συντήρηση.

Για την επικάλυψη
Λιώνουμε σε μπεν Μαρί η σε φούρνο μικροκυμάτων σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με 100 ml κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε μέσα
φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα και ντεκοραρουμε το cheesecake με σοκολατάκια Ferrero Roche 👌

Η Συνταγή είναι της κας Geri Dako