Ντόνατς με νουτέλα

….για περίπου είκοσι μικρές Ντονατς :

Υλικά

125 ml γάλα
1 αυγό + 2 κρόκοι
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
40 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
300 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ή 15 γρ. φρέσκια μαγιά
40 γρ. μαλακό βούτυρο

Για να φτιάξετε τη ζύμη:

Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό γάλα (όχι καυτό και σίγουρα όχι βραστό) και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων με γάντζο ζύμης και ανακατέψτε.
Κάντε μια λακκούβα και ρίξτε στο κέντρο το γάλα με τη μαγιά, τα χτυπημένα αυγά και το ρούμι.

Ζυμώνετε για 5 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λεία η ζύμη, στη συνέχεια προσθέτετε το μαλακό βούτυρο και ζυμώνετε για άλλα 5 έως 8 λεπτά.
Αν η ζύμη σας φαίνεται πολύ κολλώδης, μπορείτε να προσθέσετε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι όταν προσθέσετε το βούτυρο.

Όταν η ζύμη είναι λεία και ελαστική, καλύψτε το μπολ με μεμβράνη ή ένα υγρό πανί και αφήστε το να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από ρεύματα αέρα.

Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τοποθετήστε την στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα για να είναι πιο εύκολη η επεξεργασία της.
Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, όχι πολύ λεπτή για απλούς λουκουμάδες, πάχους περίπου 1,5 cm έως 2 cm.
Κόψτε κύκλους χρησιμοποιώντας έναν κουπ πατ ή ένα μικρό ποτήρι.
Τοποθετήστε τους δίσκους της ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αφήστε τους να φουσκώσουν για 30 λεπτά πριν τους ψήσετε σε καυτό λαδόλουτρο.
Για ντόνατς με γέμιση νουτέλα, ανοίξτε τη ζύμη πιο λεπτά.

Κόψτε δίσκους ζύμης και τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού nutella στο κέντρο.
Αλλειψτε τις άκρες με ένα πινέλο και λίγο νερό, και στη συνέχεια τοποθετήστε έναν άλλο δίσκο ζύμης από πάνω.
Τσιμπήστε καλά τις άκρες μεταξύ τους για να αποτρέψετε τη διαφυγή της επάλειψης κατά τη διάρκεια του ψησίματος και καντε μπαλίτσες.

Αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτά κάτω από μια πετσέτα.
Μαγειρέψτε τις τηγανίτες σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς τες όταν αρχίσουν να ροδίζουν.
Στραγγίξτε τις σε χαρτί κουζίνας, κατόπιν κυλήστε τις σε ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ντονατς με Σοκολάτα

Ντονατς με σοκολάτα

Υλικα

Ζύμη:
400g αλεύρι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 αυγό, 1 κρόκος αυγού,
200 ml γάλα,
30g ζάχαρη,
40g βούτυρο,
20g φρέσκια μαγιά

Κρέμα σοκολάτας:
25g κορν φλαουρ,
20g ζάχαρη,
50g σοκολάτα μαγειρέματος,
30g βούτυρο,
20g κακάο ψησίματος,
100ml γάλα,
200ml κρέμα γάλακτος,

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μιξερ ρίχνουμε το γάλα,μαγια,ζάχαρη και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλεύρι, αυγά, αλάτι, και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα
της ζύμης προσαρμοσμένο στην μηχανή μας.
Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε την ζύμωση για 15-20 λεπτά
μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη.
Αλευρώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη σκεπασμένη και την αφήνουμε 45 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλαουρ , την ζάχαρη το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλατος και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να βράσει και προσθέστε την σοκολάτα για να και ανακατέψτε για να λιώσει.
Συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα σοκολάτας. Προσθέτουμε και το βούτυρο να λιώσει
κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει σε ένα βαθύ πιάτο και την σκεπάζουμε με μια μεμβρανη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας με λίγο αλεύρι και την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Πλάθουμε σε μπαλάκια τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτα.

Παίρνουμε κάθε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε σε οβαλ σχήμα και τα βάζουμε σε πάνω σε χαρτί
ψησίματος οπως βλέπετε στην φωτό και τα σκεπάζετε για 30-45 λεπτά.

Ζεσταίνεται σε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο 3-4 εκ σε ύψος.
Ρίχνουμε τα ντονατς στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τα βγάζουμε
σε χαρτί κουζίνας.

Χτυπάμε την κρέμα σοκολάτας που έχουμε αφήσει στην άκρη με μιξερ χειρός να αφρατέψει
Κάνουμε μία τρυπα στο ντονατς και γεμίζουμε με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής το εσωτερικό του.

Βουτάμε τα ντόνατς μέσα σε απλή λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Ετοιμαααα και υπέροχα

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

Προηγούμενο άρθροKουλουράκια βουτύρου
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια καρύδας: τραγανά, μυρωδάτα και νηστίσιμα!