Kέικ με Bερίκοκα

Advertisement

Υλικά:

κουπα χωρητικότητας 200 ml
αυγά 4 τεμ.
ζάχαρη 1,5 κουπα.
αλεύρι 2 κούπες.
Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία.
ζάχαρη βανίλιας 1 συσκευασία.
γιαούρτι 1 κουπα.
λάδι / λάδι 1 συσκευασία / 100 ml
λάδι 20 g για να απλωθεί στο ταψί
12-13 βερίκοκα
ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε ζάχαρη / μέχρι τώρα χρησιμοποιώ μίξερ /.
Προσθέστε μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη βανίλιας, λάδι, γιαούρτι και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατέψτε με ένα
κουτάλι.
Λιπάνετε το τηγάνι με λάδι / λιπαίνω με λιωμένο βούτυρο /.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα κέικ.


Ξεφλουδίστε τα βερίκοκα και τα κόβετε στην μεση.
Τακτοποιήστε τα βερύκοκα στην ζύμη με το κομμένο μέρος στραμμένο προς τα πάνω.


Πασπαλίζουμε με ζάχαρη καθε βερίκοκο.
Βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 40 λεπτά στον αέρα.
Όταν ψηθεί το κέικ, κρυώστε καλά και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση!

Advertisement