Φιλέτο Κοτόπουλο παναρισμένο  με παρμεζάνα 

Αυτό το φιλέτο κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα ήταν μια πραγματική απόλαυση! Το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και τρυφερό, ενώ η πανέ με παρμεζάνα ήταν τραγανή και χρυσαφένια. Η γεύση ήταν πλούσια και γεμάτη, με την αλμυρή παρμεζάνα να δένει τέλεια με το κοτόπουλο.

Πλεονεκτήματα:

  • Ζουμερό και τρυφερό κοτόπουλο
  • Τραγανή και χρυσαφένια πανέ
  • Πλούσια και γεμάτη γεύση
  • Ιδανικό για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα

Συνολικά:

Αυτό το φιλέτο κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και εύκολο γεύμα. Η τραγανή πανέ, το ζουμερό κοτόπουλο και η πλούσια γεύση το καθιστούν ιδανικό για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα ή ψητά λαχανικά
  • Προσθέστε λίγο pesto ή σάλτσα ντομάτας για έξτρα γεύση
  • Χρησιμοποιήστε τυρί μοτσαρέλα ή γκούντα αντί για παρμεζάνα

Αξιολόγηση:

4.5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά 🛒

Κοτόπουλο:
2 Στήθη, κομμένα ορισοντια στην μεση
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, χωρισμένη
Αλάτι πιπέρι
1/2 Φλιτζάνι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Σάλτσα ντομάτας:
1 κονσέρβα 400g Πουρέ ντομάτας (Passata)
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ΚΣ Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μυρωδικά
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό
1 Κγ Ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι

Επικάλυψη:
Μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες ή ψιλοκομμένη
Παρμεζάνα
Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Μέθοδος:

Σάλτσα ντομάτας –
Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό, προσθέστε τα
υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε ακάλυπτα για 30 λεπτά.

Κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220C.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου.
Με ένα σφυρί κρέατος χτυπάμε το χοντρό μέρος του στήθους κοτόπουλου για να πλατύνει (αυτό κάνει και το κοτόπουλο πιο τρυφερό).
Βουτάμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και αφαιρούμε το περιττό αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών και στρώστε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
Ανακατέψτε την φρυγανια, το τυρί παρμεζάνα και τη σκόνη σκόρδου μαζί σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
Βουτήξτε το κοτόπουλο στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς για να καλυφθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε έτοιμο δίσκο και από πάνω ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας, τυρί μοτσαρέλα, παρμεζάνα, ψιλοκομμένο βασιλικό και πασπαλίζουμε με καρύκευμα
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το κοτόπουλο.

Καλή απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι απο το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κλέφτικο κοτόπουλο

Κλέφτικο κοτόπουλο

Υλικά

Κοτόπουλο 2 στήθη φιλέτο κομμένα σε μερίδες
Πατατες 4-5 μικρές με την φλούδα κομμένες
Κρεμμυδι 2 σε ροδέλες
Πιπεριά Φλωρίνης 2 κομμένες
Πιπεριά 2 πράσινες κομμένες
Ντοματίνια Κατά βούληση κομμένα στην μέση
Κασέρι 300 γρ. πικάντικο κομμένο σε καβάκια
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Κουρκουμας Κατά βούληση
Πάπρικα Κατά βούληση καπνιστή
Ελαιολαδο Κατά βούληση

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις πράσινες πιπεριές, τα ντοματίνια, το πικάντικο κασέρι, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά, την καπνιστή πάπρικα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το φαγητό μας με τα χέρια, για να πάνε παντού τα υλικά μας.

Στην συνέχεια παίρνουμε 2-3 φύλλα αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σαν βάση σε μία γάστρα.
Πάνω από το αλουμινόχαρτο τοποθετούμε λαδόκολλα και πάνω από την λαδόκολλα βάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά μας.
Κλείνουμε το φαγητό μας σε μορφή φακέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για μιάμιση ώρα περίπου. Μόλις περάσει η πρώτη μία ώρα, ανοίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα για να μην χαθούν τα υγρά του φαγητού μας και ψήνουμε για ακόμη 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.

Το κλέφτικο κοτόπουλο της συγκεκριμένης συνταγής, σιγοψήνεται στην γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και γίνεται σκέτο λουκούμι. Το πικάντικο κασέρι είναι που κάνει αυτό το κλέφτικο κοτόπουλο ξεχωριστό και φυσικά μπορεί να γίνει ο τέλειος μεζές για την μπύρα μας!

Η συνταγή είναι της Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

 

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητα κουλουράκια: Φτιαγμένα με αγάπη για τον καφέ σας
Επόμενο άρθροΘεϊκοί Κουραμπιέδες Ινδοκάρυδο