Γαρίδες στο τηγάνι με σκόρδο και βούτυρο

Αυτή η συνταγή για Γαρίδες στο τηγάνι με σκόρδο και βούτυρο είναι εύκολη και νόστιμη – είναι ένα φαγητό στο οποίο θα επιστρέφετε ξανά και ξανά. Τα συστατικά είναι επίσης αρκετά εύκολα να βρεθούν. Αυτό είναι απλά προετοιμασμένο και σοταρισμένο με βούτυρο- σκόρδο που προστίθεται χυμό λεμονιού- μια σάλτσα με ζουμερές σοταρισμένες γαρίδες. Ένας νόστιμος συνδυασμός γεύσεων που χρειάζεται μόνο 20 λεπτά για να προετοιμαστεί. Μου άρεσε να το τρώω με ρύζι. Δοκιμάστε τη συνταγή μας. Καλή μαγειρική. Μοιραστείτε και απολαύστε το

Συστατικά

μερίδες 4
1⁄2 κιλό γαρίδες (καθαρισμένες)
1⁄4 φλιτζάνι Βούτυρο
1 κεφάλι σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1⁄2 φλιτζάνι σόδα (sprite)
1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1⁄2 κουταλάκι του γλυκού Κρεμμύδι σε σκόνη
25 γραμμάρια φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
1⁄2 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
1⁄4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέστε αναψυκτικά σόδας (sprite) και μαρινάρετε για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Αφού μαρινάρετε, ξεχωρίζετε τις γαρίδες από τη σάλτσα της μαρινάδας. Αφήνουμε στην άκρη τη σάλτσα μαρινάδας.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και μετά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέτουμε τις μαριναρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε. Καρυκεύστε το με αλάτι, κρεμμύδι σε σκόνη και χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα μαρινάδας με γαρίδες. Το αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρέψτε το για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού. Ανακατέψτε καλά.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Απολαύστε το φαγητό.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γαρίδες σαγανακι

Υλικά

700 γρ μεγάλες γαρίδες ( αυτές είναι Tiger prawns Αυστραλίας),
2-3 μέτριες τοματες βγάζω τη φλούδα,
4-5 φρεσκα κρεμυδακια κομμένα 3.1/2 πόντους,
1 πιπερια κοκκινη σε μπαστουνάκια,
200 γρ φετα,
2-3 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βαζω σε βαθύ τηγάνι λιγο λαδι, οταν ζεσταθεί, βαζω το σκόρδο ψιλοκομενο, τα κρεμυδακια, πιπερια

τα ψήνω για 3-4 λεπτά, μετα τις τομάτες κομμένες σε κυβάκια, να ψηθούν 4-5 λεπτά.
Εχω καθαρίσει τις γαρίδες, αφήνω τις ουρές και τα κεφάλια, να βράσουν 3-4 λεπτά,

εχω θρυματισει την φετα την προσθετω

αφήνω 1 λεπτό και σβήνω τη φωτιά γαρνίρω με μαιντανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤα πιτάρια με γιαούρτι της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΚέικ με ζελέ πορτοκαλιού, ζάχαρη σοκολάτας και νιφάδες καρύδας