Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι με καρύδα και σοκολάτα
Τα γλυκάκια έγιναν πολύ μαλακά, τρυφερά, απλά λιώνουν στο στόμα σας.
Υλικά
ταψί 20*30
Παντεσπάνι
300 γραμμάρια αλεύρι,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 ml ζεστό νερό
100 ml. άοσμο λαδι – ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Γλασσο
4 κουταλιές κακάο
200 ml νερό
100 γραμμάρια ζάχαρη
40 ml. άοσμο λάδι
75 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας.
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι, ανακατευουμε το μέλι την ζαχαρη νερό και το λάδι, με τα αναμυγνυουμε τις δύο μάζες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα καλυμμένη με περγαμηνή, την ισιώνουμε προσεκτικά, ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 25 λεπτά.
Γλασσο
Βράζουμε το κακάο, το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, αφαιρούμε, προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, αφηνουμε να κρυωσει.
Κόβουμε το μπισκότο σε μακροστενο σχημα, το βουτάμε στο γλάσο, το τυλίγουμε σε τρίμματα καρύδας.
Να το απολαύσετε και να πετύχετε 💯👍😋