Χαλβάς με Ηλιόσπορους

Γνωρίζατε ότι ο Χαλβάς με Ηλιόσπορους κάνει πολύ καλό στην υγεία; Αποδεικνύεται ότι αυτό το προϊόν ενισχύει το νευρικό σύστημα και είναι πηγή βιταμινών Α, Ε και Β. Επιπλέον, ο χαλβάς είναι πολύ χρήσιμος για τα παιδιά, επειδή περιέχει μικροστοιχεία για την ανάπτυξη του μωρού σας. Οι ηλιόσποροι, οι ξηροί καρποί διαφόρων ποικιλιών και το σουσάμι είναι οι κύριες πρώτες ύλες για την παρασκευή του χαλβά. Και ο χαλβάς παρασκευάζεται απλά.

Συστατικά

Ηλιόσποροι 1 φλυτζ
Αλεύρι (όλα σταρένιο) 150 γρ.
Ζάχαρη 50 γρ
Ηλιέλαιο 70 γρ.
Νερό 1/3 φλυτζ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τους σπόρους σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά.
Έπειτα αλέθουμε όλους αυτούς τους τηγανισμένους σπόρους σε μύλο ή μπλέντερ.
Το αποτέλεσμα ήταν μια μάζα σκούρου χρώματος.

. Προετοιμασία του αλευριού
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα στεγνό τηγάνι. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα για περίπου 10 λεπτά, για να μην καεί
και δεν υπάρχουν σβώλοι. Το αλεύρι πρέπει να αποκτήσει ανοιχτό καφέ χρώμα και μυρωδιά ξηρού καρπού.

. Συνδυάζοντας τα συστατικά
Συνδυάζουμε τους σπόρους με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε λίγο το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί όλη
η ζάχαρη. Θα πάρετε ένα γλυκό σιρόπι.
Ρίξτε το σιρόπι στη μάζα των σπόρων, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν μια μάζα παρόμοια με τον υγρό χαλβά.
Στη συνέχεια, προσθέστε ηλιέλαιο στον χαλβά. Ανακατεύουμε ξανά καλά.

. Τοποθετούμε τον χαλβά στη φόρμα
Παίρνουμε μια φόρμα στην οποία τοποθετούμε την έτοιμη μάζα. Μπορείτε να βάλετε λαδόκολα από πάνω και να τον πιέζετε με ένα βάρος για
2-3 ώρες. Στη συνέχεια ο χαλβάς μπαίνει στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

. Σερβίρουμε χαλβά
Ο χαλβάς στη φόρμα κόβεται σε κομμάτια και τοποθετείται σε ένα όμορφο μπολ. Συνήθως ο χαλβάς σερβίρεται με τσάι μαζί με άλλα γλυκά.

Καλή όρεξη!

– – όταν τοποθετούμε τον χαλβά σε φόρμα, δεν χρειάζεται να την αλείφουμε με λάδι.
– – Ο χαλβάς μπορεί να παρασκευαστεί από αλεύρι, μέλι και βούτυρο. Αλλά δεν θα περιέχει τόσες πολλές βιταμίνες και μικροστοιχεία.
– – θυμηθείτε ότι ο χαλβάς είναι ένα προϊόν αρκετά θερμιδικό. Αρκεί να καταναλώνετε 70 γραμμάρια την ημέρα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακεδονικός Χαλβάς σε τούρτα Παγωτό

Μακεδονικός Χαλβάς σε τούρτα Παγωτό

Ο Μακεδονικός χαλβάς φτιάχνεται με ταχίνι, βανίλια και αμύγδαλα και είναι μια τοπική παραδοσιακή αγαπημένη απόλαυση 🧡

Υλικά 🛒

200g μπισκότα θρυμματισμένα
100g Βούτυρο, λιωμένο
175 ml γάλα
50 ml μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
300g μακεδονικός χαλβάς με ταχίνι συν επιπλέον για διακόσμηση
280ml κρεμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Επικάλυψη:
100g Μαύρη Σοκολάτα
30g Βούτυρο
Καβουρδισμένοι ανάμεικτοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους)
Ο χαλαβάς θρυμματίστηκε όχι πολύ μικρά κομματια

Εκτέλεση:

Βαση παγωτου –
Στρώστε τη βάση ενός ταψιού τσερκι 23 εκ με χαρτί ψησίματος. Φέρτε το χαρτί στο εξωτερικό της φόρμας έτσι ώστε να μπορείτε να το σηκώσετε
εύκολα και να το τοποθετήσετε σε ένα πιάτο γλυκού όταν είναι έτοιμο.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα μπισκότα και τα πιέζουμε στη βάση του ταψιού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γέμιση –
Ζεσταίνουμε το γάλα και το μέλι μαζί μέχρι να βράσουν σχεδόν (μην βράσουν). Αφαιρέστε από τη φωτιά και με ένα σύρμα χειρός, χτυπήστε μέσα το
θρυμματισμένο χαλβα και το άρωμα βανίλιας και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε σιγά σιγά
την σαντιγί. Αδειάζουμε πάνω στην έτοιμη κρούστα του μπισκότου και παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη και διακοσμούμε
με λιωμένη σοκολάτα και διάφορους ξηρούς καρπούς.

Το παγωτό πρέπει να διατηρείται πάντα στην κατάψυξη. Κόβεται εύκολα όταν είναι παγωμένο, αλλά αφήνετε 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Επικάλυψη και διακόσμηση –
Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε σε σακουλα ζαχαροπλαστικης ή το περιχύστε από πάνω.

Η υπέροχη συνταγή είναι από το  Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα κρατσανιστή,εύκολη,νόστιμη όσο δεν πάει.