Συστατικά

10 καρύδια περίπου 1 ½ ουγκιά και περισσότερα για το ψεκασμό στην κορυφή
225gr  βρασμένα ή ψημμένα παντζάρια
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 ½ κουταλάκια βαλσάμικο ξύδι
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ κουταλάκι κουταλάκι τριμμένο κίμινο
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Αλάτι και πιπέρι για την γεύση

Οδηγίες

Προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο και το μαϊντανό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέστε αργά το ελαιόλαδο και χτυπήστε. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, όπως απαιτείται.
Καλύψτε και βάλτε ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα καρύδια και μαϊντανό. Μπορείτε επίσης να ρίξτε από πάνω λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Προηγούμενο άρθροXταποδοκεφτέδες Καλύμνου
Επόμενο άρθροΚοπεγχάγη, το παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό