Η νέα συνταγή που σας φέρνω είναι η κλασική όλων των εποχών καταλανική κρέμα, εύκολη, ελκυστική και πολύ πλούσια.
Η κρεμώδης υφή του όταν είναι κρύα με την καραμελωμένη ζάχαρη στην κορυφή, θα σας κάνει τόσο εθισμένους που δεν θα μπορείτε να πάρετε μόνο μια κατσαρόλα …!
Συστατικά:
500 ml πλήρους γάλακτος
4 κρόκους αυγών
15 γρ. κόρν φλαουρ
Λεμόνι ή φλούδα πορτοκαλιού (χωρίς λευκό μέρος)
1 ραβδί κανέλας
60 γρ. Ζάχαρης + λίγο για να πασπαλιστούν στην κορυφή
1 φλογιστρο μαγειρέματος
Παρασκευή:
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το ραβδί κανέλας και τις λωρίδες πορτοκαλιού ή λεμονιού, προσέχοντας πάντα να μην έχουμε το λευκό μέρος της φλούδας καθώς αυτό θα μπορούσε να του δώσει πικρία.
Από την άλλη πλευρά, σε ένα μπολ, βάζουμε τους τέσσερις κρόκους με το κορν φλαουρ και τη ζάχαρη.
Αναμιγνύουμε με ένα μιξερ χειρός.
Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε το ραβδί κανέλας και το φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού και προσθέτουμε το μείγμα αυγών, αλευριού και ζάχαρης.
Ανακατεύουμε με το συρμα χειρός σιγά-σιγά μέχρι να πήξει.
Διανέμεται σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει, μετά το βάζουμε στο ψυγείο, το άφησα όλη τη νύχτα.
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, μπορεί να είναι καφέ, και με τη βοήθεια ενός φλογιστrο καραμελώνουμε την ζάχαρη.
Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε.
ΠΗΓΗ: https://alyscakes.blogspot.com/