Kέικ πορτοκαλιού 

Υλικά

2 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα,
1/2 φλ,τσ σπορέλαιο
2 φλ αλεύρι,
2 αυγά,
1/2 φλ ζάχαρη,
1/2 φλ άχνη ζάχαρη,
1 κ.γ μπεκιν μπαουντερ,
1/2 κ.γ σόδα φαγητού,
2 βανίλιες
λίγα αμύγδαλα φυλέ

Εκτέλεση

Τα πορτοκάλια τα κόβουμε φέτες όπως είναι με τη φλούδα αφού τα πλυνουμε καλά!!!
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, σπορέλαιο σουρώνουμε και παίρνουμε το ζουμί χυλό, και ρίχνουμε
το αλεύρι, αυγά, ζάχαρη, άχνη ζάχαρη,1 κ.γ μπεκιν μπαουντερ, σόδα φαγητού, τις βανίλιες, αναμιγνύουμε όλα μαζί με σπάτουλα δεν χρειάζεται μίξερ έτσι γίνεται πολύ αφράτο το κέικ μας, λαδόκολλα βάζουμε στην φόρμα ρίχνουμε το χυλό και τα αμύγδαλα φυλέ ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180βαθ🍊

Kέικ πορτοκαλιού 

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Despina Paleo

Προηγούμενο άρθροΖουμερές χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΜπεκρή Μεζέ με πιλάφι ανατολίτικο