Καρυδόπιτα 😋

Η καρυδόπιτα είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο επιδόρπιο. Η συνδυασμένη γεύση των καρυδιών με την αφράτη ζύμη και το γλυκό σιρόπι δημιουργεί μια απολαυστική γευστική εμπειρία. Είναι ιδανική για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας, ή ακόμη και ως γλυκό κλείσιμο ενός γεύματος.

Υλικά που θα χρειαστούμε….

16 αυγά
20 κσ ζάχαρη
20 κσ φρυγανιά
20 κσ καρύδι
2 κγ μπεικιν παουντερ
2 κγ κανέλα
½ κγ γαρύφαλλο
½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά.. Ρίχνουμε το κονιάκ το ξύσμα, κανέλα, γαρύφαλλο
και στο τέλος φρυγανιά και καρύδι ανακατεμένα..
Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο36 πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 45 περίπου λεπτά…
Όταν βγάλουμε το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι

3 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Φλούδα λεμονιού και χυμό

Περιχύνουμε το γλυκό με καυτό σιρόπι και χλιαρό γλυκό…

Καλή υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο !!!😋🌹😘🙏❤️

H συνταγή είναι της Roubina Konst

Προηγούμενο άρθροΞανθιώτικες Καριόκες: Μια ψυχή γεμάτη Ξάνθη!
Επόμενο άρθροΚυριακάτικο τραπέζι: Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πιλάφι, η απόλυτη νοστιμιά!