Καριόκες ξάνθης

Ξανθιώτικες Καριόκες: Μια δαγκωνιά από την ψυχή της Ξάνθης!

Μια γευστική ιστορία:

Γεννημένες στην Ξάνθη, με ιστορία που ξεκινάει από το 1936, οι Ξανθιώτικες Καριόκες αποτελούν ένα γλυκό θεσμό. Η συνταγή τους, αυστηρά φυλαγμένη, περνάει από γενιά σε γενιά, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση.

Μια πανδαισία γεύσεων:

Κάθε καριόκα είναι ένα μικρό έργο τέχνης. Φτιαγμένη από αγνά υλικά, με βασικό συστατικό το εκλεκτό κακάο, ξυπνάει τις αισθήσεις με την πλούσια σοκολατένια γεύση της.

Μια εμπειρία που αγγίζει την ψυχή:

Η Ξανθιώτικη Καριόκα δεν είναι απλά ένα γλυκό. Είναι μια εμπειρία που αγγίζει την ψυχή. Συνδυάζει την παράδοση, την τέχνη και την αγάπη για το καλό γλυκό, δημιουργώντας ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι.

Μια γεύση που μένει:

Δοκιμάζοντας μια Ξανθιώτικη Καριόκα, νιώθεις την ζεστασιά και την φιλοξενία της Ξάνθης. Η γλυκιά της γεύση μένει χαραγμένη στη μνήμη, αφήνοντας μια αίσθηση γαλήνης και ευτυχίας.

Υλικά

500 γραμμάρια κέικ 2-3 ημερών
200-300 γραμμάρια καρύδια χονδροκοπανισμένα
200 γρ βιτάμ λιωμένο
1 κούπα σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
1 σφηνάκι κονιάκ η λικέρ
3-4 κουταλιές κακάο
λίγη κανέλα
350 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κάνουμε ψίχουλα το κέικ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πλάθουμε μπαστούνια τυλίγουμε σε μεμβράνη αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει
Κόβουμε ροδέλες, παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Από τη στιγμή που το μπαστουνι μας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο.

H Συνταγή είναι της Xrusoula Georgoula

Προηγούμενο άρθροΡυζόγαλο με πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα