Αφράτο, ζουμερό και γευστικό Κέικ μήλου με καρύδια. Τα δροσερά γλυκά μήλα ταιριάζουν απόλυτα με τα καρύδια, τα οποία προσθέτουν τραγανή υφή και μία νοστιμιά φρεσκάδας.

Είτε για πρωινό, είτε για μεσημεριανό γεύμα, είτε για επιδόρπιο, αυτό το Κέικ μήλου με καρύδια είναι τέλειο. Φτιάξτε το και θυμηθείτε με!

Υλικά:

5 αυγά
300 γρ ζάχαρη
1 άσπρο γιαούρτι
1 μεζούρα λάδι
Ξύσμα λεμονιού
Πρέζα αλάτι
5 καρύδια, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
5 μήλα: (2 κομμένα σε λεπτές φέτες 3 κομμένα σε μικρά κομμάτια)
Κανέλα
Ζάχαρη
Χυμός λεμονιού
400 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, τα καρύδια, τη μαρμελάδα και το αγγελόψωμο. Ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα μήλα, την κανέλα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε τα μήλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε απαλά.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Εάν η ζύμη είναι πολύ πηχτή, προσθέστε 2 κουταλιές ζεστό νερό.
Ρίξτε τη ζύμη στη φόρμα απλωστε τις φετες μηλο γυρω γυρω απο το κεικ και στο μεσω τριμμενα καρύδια

Κέικ μήλου με καρύδια
Κέικ μήλου με καρύδια

ψήστε για 40-50 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή όταν την εισάγετε στο κέντρο.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το βγαλετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα στο κέικ, όπως σταφίδες, αχλάδια ή δαμάσκηνα.
Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με άχνη ζάχαρη, μέλι, σιρόπι.
Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚαρμπονάρα με κρέμα γάλακτος (όχι αυθεντική, αλλά πεντανόστιμη!)
Επόμενο άρθροΓαλλικά εκλέρ