Υλικά:

(όλα τα μέτρα είναι σε φλιτζάνια των 200ml)

2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder (μπέικιν πάουντερ)
50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Πούδρα ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα για το κέικ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το γιαούρτι, το γάλα και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τα προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 30 λεπτά.
Αφού κρυώσει το κέικ, το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συμβουλές:

Για να ελέγξετε αν το κέικ είναι έτοιμο, μπορείτε να το τρυπήσετε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταγόνες σοκολάτας με άλλα υλικά, όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα κουβερτούρα.
Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με γλάσο

ΠΗΓΗ: Феня Георгиева

Προηγούμενο άρθροΚωκ ταψιού σπιτικό, αφράτο πεντανόστιμο γλυκό!!!
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με μανιτάρια, κρεμμύδια και λευκό κρασί