Κέικ Λαμπάντα με κρέμα και βύσινο!!!

Αυτό το κέικ Λαμπάντα είναι ένα πραγματικό αριστούργημα γεύσης και εμφάνισης. Η αφράτη υφή του κέικ, η βελούδινη κρέμα και η δροσερή πινελιά από τα βύσσινα συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση: Το κέικ είναι υγρό και γευστικό, ενώ η κρέμα είναι πλούσια και βελούδινη. Τα βύσσινα προσθέτουν μια δροσιστική και ξινή νότα που ισορροπεί τέλεια τη γλυκιά γεύση.
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση: Το κέικ είναι ψημένο σε σχήμα λαμπάδας και μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορα τρόπους, όπως με ζαχαρένια διακοσμητικά, τρούφα ή φρέσκα φρούτα.
  • Εύκολη προετοιμασία: Το κέικ και η κρέμα ετοιμάζονται εύκολα και δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.

Συνολικά:

Το Κέικ Λαμπάντα με κρέμα και βύσινο είναι ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό για το Πάσχα, αλλά μπορεί να enjoyed οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο κέικ ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, για επιπλέον γεύση και υφή.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βύσσινα με άλλα φρούτα, όπως φράουλες ή κεράσια.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα λίγο λικέρ ή εκχύλισμα βανίλιας για επιπλέον άρωμα.

Υλικά

Η κούπα είναι των 250 ml ή η κούπα του νες.

για το κέικ
2 1/2 κούπες φαρινάπ
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα γάλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι

για την κρέμα
2 κούπες γάλα (500ΓΡ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες

για την σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία κονσερβας κομπόστα βύσσινο
1½ κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ ζάχαρη

Λιγη μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εγώ είχα πορτοκάλι)

Εκτέλεση

1.Σ’ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα,ζάχαρη και το κορν φλάουρ,ανακατεύω και βράζω να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω απ’τη φωτιά και ρίχνω τις βανίλιες. Αφήνω στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη(να κολλήσει η μεμβράνη πάνω στην κρέμα)
και αφήνω να γίνει χλιαρή.

2.Σουρώνω την κονσέρβα και τοποθετώ το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω το κορν φλάουρ και την ζάχαρη και περιμένω να δέσει
η σάλτσα ανακατεύοντας συχνά. Όταν η σάλτσα πήξει ρίχνω τα βύσσινα και αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει

3.Χτυπάω στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν,προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανίλιες
και τέλος το αλεύρι.Χτυπάω ίσα να ανακατευτεί.(Δεν το παρακάνω για να βγει αφράτο το κέικ!)
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι στρογγυλό 35 εκ βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολα.

4 Ζεσταίνω την μαρμελάδα να ρευστοποιηθεί λίγο

5.Ανακατεύω μένα σύρμα την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζω σε κορνέ ζαχαροπλασικης μ ένα πιπάκι αστέρι και κάνω χοντρές
γραμμές με την κρέμα μετα βάζω με ένα κουταλι την μαρμελα και μετα το βύσινο και παλι απο την αρχή εως ότου καλύψω το κέικ.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.

Το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα στα σημεία που είναι το κέικ και αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Λαμπάντα

Κέικ Λαμπάντα

Συστατικά

Βάση
6 κρόκοι αυγών
150 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Κίτρινη κρέμα
1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
3 πουτίγκα βανίλιας ανθος αραβοσίτου γιωτης
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Λευκή κρέμα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
6 ασπράδια αυγών
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 L γάλα
250 γραμμάρια βούτυρο

Παρασκευή

Βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια ωραίο σφιχτη μαρεγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε όλα μαζί.
Προσθέτουμε την μαρέγκα και το ανακατεύουμε με σπάτουλα,
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
Το ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Ελέγξτε με την οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κίτρινη κρεμα
Σε ένα μπολ βάζουμε την ανθος αραβοσιτου βανιλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού. Ο υπόλοιπος χυμός βράζει.
Βάζουμε την κρέμα βανίλιας στον βρασμένο χυμό και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε μια ζεστή κρέμα πάνω στη βάση.

Λευκή κρέμα
Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη με λίγο γάλα.
Το βράζουμε με το υπόλοιπο γάλα. Όταν έχει ωραία παχύρρευστη υφή το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το βουτυρο στην κρέμα.

Αφού βάλετε κίτρινη κρέμα πάνω στην βάση και το αφήσετε να κρυώσει, βάλτε από πάνω τη λευκή κρέμα. Φτιάξτε ένα γλάσο από 100 γραμμάρια σοκολάτας και 70 γραμμάρια βούτυρο. Το περιχύνουμε στην κρυωμένη λευκή κρέμα.

Καλή Επιτυχία