Το κέικ ζέβρα είναι ένα διαχρονικό αγαπημένο, γνωστό για την εντυπωσιακή του εμφάνιση και τη νοστιμιά του. Η εναλλαγή των λευκών και καφέ στρωμάτων δημιουργεί ένα όμορφο μοτίβο που θυμίζει δέρμα ζέβρας, ενώ η γεύση του είναι υπέροχα ισορροπημένη.

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 4 αυγά (5 αν είναι μικρά)
2 βανίλιες
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 & 1/4 φλυτζάνιου τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού.
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο. Εκτέλεση:

Εκτέλεση

1)Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά
3) Προσθέτουμε τις βανίλιες
4)Και εναλλάξ το γάλα (ή το χυμό) 5)Με το αλεύρι
6) Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη,στο ένα προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε.
7) Προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
8)Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μέτριο (νούμερο 30εκ.) και ξεκινάμε από το κέντρο του ταψιού και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα
της βανίλιας,πάνω από αυτό που βάλαμε βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα του κακάο(με διαφορετικό κουτάλι).

9) Συνεχίζουμε κουταλιά κουταλιά εναλλάξ
τα μείγματα μέχρι να τελειώσουν. Δεν κουνάμε το ταψί μας, αφήνουμε να σχηματιστεί το σχέδιο μόνο του καθώς εμείς βάζουμε κουταλιά κουταλιά.
10)Με προσοχή τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε πάνω κάτω(αντιστάσεις όχι αέρα) στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
11)Αφού ψηθεί βγάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης