Κόκορας ντόπιος κοκκινιστός με πιλάφι!

Αυτό το πιάτο δεν είναι απλά ένα φαγητό, αλλά μια γευστική εμπειρία. Ο ντόπιος κόκορας, σιγομαγειρεμένος σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά, λιώνει στο στόμα, ενώ το πιλάφι, αχνιστό και αφράτο, αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό.

Η σάλτσα:

  • Πλούσια και γευστική, με βάση την ντομάτα, η σάλτσα κοκκινιστού είναι η ψυχή του πιάτου.
  • Σιγοβρασμένη για ώρες, απορροφά τα αρώματα του κόκορα και των μπαχαρικών, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη αρμονία γεύσεων.
  • Η προσθήκη μπαχαρικών, όπως κανέλα, γαρύφαλλο και μπαχάρι, δίνει μια ζεστή και πικάντικη νότα στη σάλτσα.

Ο κόκορας:

  • Ντόπιος, φρέσκος  κόκορας χαρίζει στο πιάτο ασύγκριτη γεύση και υφή.
  • Σιγομαγειρεμένος υπομονετικά, μέχρι να λιώσει στο στόμα, ο κόκορας γίνεται ένα με τη σάλτσα, δημιουργώντας μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία.

Το πιλάφι:

  • Αχνιστό και αφράτο, το πιλάφι αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για τον κοκκινιστό κόκορα.
  • Η απαλή γεύση του ρυζιού ισορροπεί ιδανικά με την πλούσια σάλτσα, ενώ η υφή του προσθέτει μια ευχάριστη αντίθεση.

Συνολικά:

  • Ο κοκκινιστός κόκορας με πιλάφι είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική.
  • Ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια αυθεντική γευστική εμπειρία.
  • Η πλούσια σάλτσα, ο τρυφερός κόκορας και το αφράτο πιλάφι δημιουργούν ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο.

Συμβουλές:

  • Σερβίρετε τον κοκκινιστό κόκορα με φέτα ψωμί για να βουτήξετε στη σάλτσα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο πιλάφι ξηρούς καρπούς ή μυρωδικά, όπως άνηθο ή μαϊντανό, για επιπλέον γεύση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα λίγο κόκκινο κρασί για μια πιο πλούσια γεύση.

Υλικά

1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελ σκόρδο

1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
2 κούπες τριμμένη ώριμη ντομάτα
1 κσ πελτέ!
1 ξυλάκι κανέλλας
1 πρέζα ζάχαρη
λίγη γλυκειά πάπρικα!
αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι,λίγη ρίγανη,

Εκτέλεση

Πλένουμε, κόβουμε σε μερίδες τον κόκορα και τον σωτάρουμε στο ελαιόλαδο να πάρει λίγο χρώμα!
Βγάζουμε και προσθέτουμε κρεμμύδι στον τρίφτη και το σκόρδο να χρυσίσουν!
Βάζουμε και τις μερίδες μέσα και κάνουμε ένα γύρισμα .
Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι,μπαχάρι,λίγη ρίγανη, το ξυλάκι κανέλλας ,μια πρέζα ζάχαρη ,λίγη γλυκειά πάπρικα!
(Αν θέλετε καυτερό το φαγητό ρίχνετε πάπρικα καυτερή)
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
Κατόπιν ρίχνουμε τριμμένη ώριμη ντομάτα και 1 κσ πελτέ!
Αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις ,και κατόπιν συμπληρώνουμε ζεστό νερό κι αφήνουμε να βράσει
Θέλει αρκετή ώρα περίπου 1 ανάλογα τη χύτρα σας
Αφού βράσει ,αφήνουμε ανοιχτό το σκεύος μας, να δέσει ,να χυλώσει η σάλτσα του!
Συνοδεύουμε μ ότι επιθυμούμε! Πατάτες τηγανητές,πιλάφι κλπ

Καλή επιτυχία!♥️👌

Η Συνταγή είναι της κας Βάνα Ντελή

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα “Θεϊκή”: Η Απόλυτη Απόλαυση για τους Λάτρεις της Σοκολάτας!
Επόμενο άρθροΣοκολατένια τρέλα: Κέικ με τρούφα και γλάσο σοκολάτας