Κοτόπουλο γιουβέτσι!!!

Το κοτόπουλο γιουβέτσι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που προέρχεται από την ελληνική κουζίνα. Πρόκειται για ένα πιάτο με κομμάτια κοτόπουλου, κριθαρακι, ντομάτες, λαχανικά και αρωματικά. Η γεύση του είναι πλούσια και ευωδιαστή, ενώ η υφή του είναι κρεμώδης και θρεπτική. Είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα και μπορεί να σερβιριστεί ως πλήρες γεύμα. Το κοτόπουλο γιουβέτσι είναι ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας και όσους αναζητούν ζεστασιά και γεύση σε κάθε τους μπουκιά.

Αρώματα και γεύσεις που ξυπνούν μνήμες!

Το κοτόπουλο γιουβέτσι αποτελεί για μένα ένα πιάτο γεμάτο ζεστασιά και νοστιμιά. Η πλούσια σάλτσα ντομάτας, τα τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου και τα ζουμερά ζυμαρικά συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας μια γευστική πανδαισία.

Λατρεύω:

  • Την πλούσια γεύση της σάλτσας ντομάτας, εμπλουτισμένη με μπαχαρικά και μυρωδικά.
  • Τα ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου που λιώνουν στο στόμα.
  • Την τέλεια υφή των ζυμαρικών, που έχουν ρουφήξει όλη τη νοστιμιά της σάλτσας.
  • Το άρωμα που μοσχοβολάει όλο το σπίτι, φέρνοντας στο μυαλό οικογενειακές συγκεντρώσεις και ζεστές στιγμές.

Είναι ένα πιάτο:

  • Ιδανικό για χειμωνιάτικες βραδιές, που προσφέρει ζεστασιά και γαλήνη.
  • Χορταστικό και θρεπτικό, που ικανοποιεί ακόμα και τις πιο απαιτητικές ορέξεις.
  • Κατάλληλο για όλη την οικογένεια, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Συνολικά:

Το κοτόπουλο γιουβέτσι αποτελεί για μένα ένα διαχρονικό πιάτο, γεμάτο με όμορφες αναμνήσεις και ξεχωριστή νοστιμιά. Είναι ένα φαγητό που πάντα με συγκινεί και με κάνει να νιώθω ευτυχία.

Σίγουρα θα το λατρέψετε!

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
2 με 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή μια κονσέρβα κονκασέ
2 φύλλα δάφνη
3 μπαχάρια κόκκους
κριθαράκι ένα πακέτο

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και το κοτόπουλο μέσα το τσιγαρίζουμε να ροδίσει λίγο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για λίγο.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τον πελτέ,την φρέσκια ντομάτα η την κονσέρβα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει.
Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά την δάφνη αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
Καβουρντίζουμε το κριθαράκι 2 με 3 λεπτά το ρίχνουμε στο ταψί βάζουμε και το κοτόπουλο
περιχύνουμε με την σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι(ζεστό) να σκεπάζει το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΧταπόδι στιφάδο: Γεύση που μένει αξέχαστη
Επόμενο άρθροΜανιταρόπιτα