Κοτόπουλο στη χύτρα με μουστάρδα και θυμάρι

Η συνταγή για κοτόπουλο στη χύτρα με μουστάρδα και θυμάρι είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που είναι τόσο νόστιμο όσο και εύκολο στην παρασκευή του. Το κοτόπουλο είναι τρυφερό και ζουμερό, ενώ η σάλτσα μουστάρδας και θυμαριού είναι γεμάτη γεύση.

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκι)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με ρίγανη & θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Αφαιρούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  4. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθούν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα μπουτάκια κοτόπουλου, τη μουστάρδα, το αλεύρι, το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και τον χυμό λεμονιού.
  6. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και η σάλτσα να δέσει.
  8. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και μπορουμε να συνοδευσουμε τηγανιτες πατατες ή ρυζι.

Tips

  • Για πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στην σάλτσα και λίγο ξύδι balsamico.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά, όπως πατάτες, μανιτάρια ή πιπεριές.
  • Για να μην κολλήσει η σάλτσα στο τέλος του μαγειρέματος, μπορούμε να την ανακατέψουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

  • Συστατικά
    • 10 πατάτες
    • 2 φλ. ζωμό λαχανικών
    • ¼ φλ. ελαιόλαδο
    • 3 κ.σ. μουστάρδα
    • Αλάτι, πιπέρι
    • 2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι ή 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 κ.γ. ρίγανη
     Εκτέλεση
    1. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
    2. Στη χύτρα σας προσθέστε τα πάντα και φέρτε σε βρασμό.
    3. Κλείστε τη χύτρα και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για 15 λεπτά.
    4. Κλείστε το μάτι και βγάλτε όλο τον ατμό.
    5. Ανοίξτε το καπάκι.
    6. Βάζουμε τις πατάτες και τους χυμούς τους σε ένα ταψί ή πυρέξ και ψήνουμε για περίπου 10 έως 15 λεπτά ή έως ότου οι πατάτες έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
    7. Σερβίρουμε με το λεμονάτο κοτόπουλο.

    PHOTO

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοκασερόπιτα: Η εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε μια λαχταριστή πίτα
Επόμενο άρθροKοντοσούβλι με τηγανητές πατάτες…δείτε πως θα το κάνετε να φαίνεται ότι είναι στα κάρβουνα