Κοτόπουλο σε σάλτσα λεμονιού και κρασιού

Μου ακούγεται πολύ νόστιμο! Η συνδυαστική γεύση στο κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και κρασιού είναι απολαυστική. Μια πρόταση που μπορεί να συνοδεύσει αυτό το πιάτο είναι ρύζι ή πουρές πατάτας.

Υλικά 🛒

2 Στήθη Κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
4 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
2 1/2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

Σάλτσα λεμονιού:
1 Σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας κάππαρη (πλυμένη και στραγγισμένη αλλιώς θα κάνουν τη σάλτσα αλμυρή)
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ανακατεμένο με λίγο νερό
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά – μόνο αν την προτιμάτε λίγο κρεμώδη)

Μέθοδος:

Χτυπάμε τα στήθη κοτόπουλου για να ισιώσουν το επάνω παχύ μέρος του στήθους (αυτό θα μαλακώσει επίσης το κοτόπουλο).
Περιχύνουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε παντού.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο και πανάρουμε το κοτόπουλο και από τις
δύο πλευρές.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Πετάξτε το λίπος απο το τηγάνι και στη συνέχεια καθαρίστε το με χαρτί κουζίνας.

Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, περίπου 20 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το κρασί και το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και σιγοβράστε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ανακατέψτε με το κορν φλάουρ και συνεχίστε να σιγοβράζετε
μέχρι να πήξει και, στη συνέχεια, προσθέστε κρέμα γάλακτος εάν χρησιμοποιείτε.

Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε στο τηγάνι για να λιώσει αλλά να μην γίνει αφρός. Ρίξτε την κάπαρη και τον μαϊντανό και
μετά προσθέστε το κοτόπουλο και συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο για περίπου 2-3 λεπτά.

Καλή Απόλαυση! 😊

H Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα μπεσαμέλ με μανιτάρια

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα μπεσαμέλ με μανιτάρια

Πραγματικά απίθανο φαγητό !!! Εφτιαξα μόνο ένα για να σας το δείξω και βγήκε 2 μερίδες-Αν θέλετε περισσότερες αυξήστε τα υλικά.

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο
2 φέτες τυρί του τοστ
2 φέτες ζαμπόν του τοστ
500γρ φρέσκα μανιτάρια
αλάτι πιπέρι

Κρέμα

2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή βιτάμ
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
γάλα όσο πάρει -περίπου 1 ποτήρι νερού θα το δείτε με το μάτι
λγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο -έβαλα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας

Τι κάνουμε

Λέμε στο κρεοπώλη να μας ανοίξει το φιλέτο και να το χτυπήσει να πλατύνει να είναι σαν φέτα στρογγυλή.
Το βαζουμε σε πιάτο το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω 2 φέτες ζαμπόν και 2 φέτες τυρί και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Το βάζουμε σε ταψάκι -χρησιμοποίησα μιάς χρήσεως το πιο μικρό μέγεθος.
Πλύνετε, καθαρίστε και βράστε τα μανιτάρια. Τοποθετήστε τα βραστά σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά.

Κρέμα

Βάζουμε σε τηγάνι και χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα πολύ γρήγορα.
Μόλις το δούμε να μαζευτεί επάνω στην σπάτουλα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα .
Προσθέτουμε τα μανιτάρια λίγο αλάτι το τυρί την μουστάρδα και ανακατεύουμε συνεχώς.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από το ρολό πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και έβαλα ελάχιστο βούτυρο περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού χωρισμένο σε κομματάκια διάσπαρτο επάνω από την κρέμα να λιώσει με το ψήσιμο για γεύση, μπορείτε να το παραλείψετε .

Ψήνουμε σε προερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά αέρα να το δούμε να πάρει ωραίο χρώμα . Σερβίρουμε κόβοντάς το στην μέση σε 2 πιάτα και γαρνίρουμε με τηγανητές πατάτες !!

Καλή όρεξη !

 

Προηγούμενο άρθροΓιαπράκια με κιμά στην γάστρα
Επόμενο άρθροΧιονισμένα νηστίσιμα μηλοπιτακια 🍎🍏