Αυτά τα νηστίσιμα σιροπιαστά κουλουράκια με μπύρα και καρύδι είναι μια αποκάλυψη γεύσης! Η ζύμη, φτιαγμένη με μπύρα αντί για νερό, είναι αφράτη και τραγανή, ενώ η γέμιση καρύδι προσθέτει μια ωραία υφή και γεύση. Το σιρόπι, αρωματισμένο με βανίλια και λεμόνι, δίνει στα κουλουράκια μια γλυκιά και δροσιστική πινελιά.

Συστατικά

Για τη ζύμη
500-600 γρ Αλεύρι
200 ml Λάδι
300 ml μπύρα
1 φακ Baking powder
Λίγο αλεσμένα καρύδια

Για την επικάλυψη

300 γρ Ζάχαρη
300 ml Νερό
Λίγο εκχυλισμα βανίλιας
Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και μετά προσθέτουμε το λάδι και την μπύρα. Ζυμώνουμε τη ζύμη και κάνουμε μπαλάκια από αυτήν.

Για την επικάλυψη
Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας και λίγο χυμό λεμονιού. Αφήστε να κρυώσει.

Ψήσιμο
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C. Μετά το ψήσιμο περιχύνουμε τις μπύρες με χλιαρό σιρόπι και όταν απορροφηθούν τις πασπαλίζουμε με καρύδια ή τριμμενη καρύδα.

Καλή Απόλαυση