Kουλούρια με μέλι και σουσάμι

Τα κουλούρια με μέλι και σουσάμι είναι ένα νόστιμο και τραγανό σνακ που απολαμβάνεται σε πολλές κουλτούρες. Η γλυκιά γεύση του μελιού συνδυάζεται υπέροχα με την αρωματική γεύση του σουσαμιού, δίνοντας ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας, και μπορούν να αποτελέσουν μια γευστική επιλογή για το πρωινό ή το απογευματινό σνακ.

Γεύση:

  • Σουσαμι: Τα κουλούρια είχαν μια ωραία, πλούσια γεύση σουσαμιού που ήταν αρκετά έντονη, χωρίς να είναι υπερβολική.
  • Μέλι: Η γλυκιά γεύση του μελιού ήταν ισορροπημένη και ταιριαζόταν τέλεια με το σουσάμι.
  • Υφή: Τα κουλούρια ήταν τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, με μια ελαφρώς μαστιχωτή υφή.

Συνολικά:

  • Πλεονεκτήματα: Τα κουλούρια ήταν φρέσκα, νόστιμα και με ωραία ισορροπία γεύσεων.
  • Μειονεκτήματα: Ίσως θα μπορούσαν να ήταν λίγο πιο ζουμερά.

Συμπέρασμα:

Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα αυτά τα κουλούρια σε όσους αγαπούν το σουσάμι και το μέλι.

Βαθμολογία: 4/5

Συμβουλές:

  • Σερβίρετε τα κουλούρια με ζεστό τσάι ή καφέ.
  • Μπορείτε να τα ζεστάνετε ελαφρώς στο φούρνο πριν τα σερβίρετε.
  • Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σουσάμι ή μέλι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Επιπλέον σχόλια:

  • Τα κουλούρια είναι ιδανικά για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο.
  • Είναι επίσης μια καλή επιλογή για vegans.
  • Μπορείτε να τα βρείτε σε αρκετούς φούρνους και ζαχαροπλαστεία.

Yλικά

300 γραμμάρια χλιαρό νερό
1 μαγιά
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια μέλι
αλάτι γαρύφαλλο κανέλα
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Επικάλυψη
1/2 λίτρο χλιαρό νερό
2 κουταλιές μέλι σουσάμι

Εκτέλεση

100 γραμμάρια νερό + μάγια + 50 γραμμάρια αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά
Προσθέτουμε μετά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη μας μία ώρα να φουσκώσει
Πλάθουμε σε κουλουράκια και βουτάμε στο νερό με μέλι και σουσάμι
Αφήνουμε ξανά σκεπασμένα για 30 λεπτά ανάβουμε τον φούρνο μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά

Η Συνταγή είναι της Ελλη χαραλαμπιδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kουλούρια σε σιρόπι

Kουλούρια σε σιρόπι

Τρώγαμε κάθε φορά που βγαίναμε έξω όταν μέναμε στο Πιτέστι.
Αυτή η ζύμη είναι τέλεια, νομίζω ότι ταιριάζει και σε κρουασάν ή τυριά.

Συστατικά:

250 ml γάλα
25 γρ βούτυρο
50 ml λάδι για ζύμη + 100 ml λάδι για κουλουράκια
70 γρ ζάχαρη
25 γρ μαγιά φρέσκια
3 κρόκοι
500-520 γρ αλεύρι
τριμμένη φλούδα λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας μέλι (ή ζάχαρη)
+ 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο, το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι (πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστή σύνθεση, όχι καυτή), τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά.
Προσθέστε το υγρό πάνω από το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε 2 κρόκους αυγών και τριμμένη φλούδα λεμονιού και ζυμώστε.
Η ζύμη που προκύπτει είναι μαλακή αλλά δεν κολλάει. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο μικροκυμάτων με κλειστή την πόρτα.
Αλείφουμε τον πάγκο με λάδι και ανοιγουμε τα φύλλα όσο πιο λεπτά γίνεται. Αλείφουμε το φύλλο με λάδι, κόβουμε λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκ. Kόβουμε την καθε λωρίδα σε 2 μέρη (όχι μέχρι το τέλος αφήνουμε 1 εκ. άκοπο) στρίβουμε τις 2 μικρότερες λωρίδες μεταξύ τους και ενώνουμε τις άκρες δίνοντας σχήμα κύκλου.
Bάζουμε τα κουλούρια στο ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού με τις 2 κουταλιές της σούπας γάλα.


Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε ένα σιρόπι από 4 κουταλιές της σούπας μέλι και ένα φλιτζάνι νερό.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σιρόπι τα κουλούρια αφού είναι έτοιμα και τα βάζουμε στο φούρνο για άλλα 1-2 λεπτά και μετά τα ξαναπασπαλίζουμε με μπόλικο σιρόπι και τα αλείφουμε με μέλι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://farfuria-cu-gust.ro/

Προηγούμενο άρθροΘεϊκή Κεκάρα τρικολόρε
Επόμενο άρθροΡολάκια με κρέμα και σταφίδες