Υλικά:
250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γραμμάρια ταχίνι
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 700 γραμμάρια)
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει καλά και να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε το ταχίνι, την άχνη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε κουραμπιέδες σε σχήμα μπάλας ή όποιο άλλο σχήμα προτιμάμε.
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν εντελώς, τους τυλίγουμε καλα με άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι της κας Κυριακη Μανη