Κρέμα με ροδόνερο

Η Κρέμα με ροδόνερο ένα είδος κρέμας που έχει άρωμα ροδόνερου και ένα γαρνίρισμα της επιλογής σας, αλλά πολύ δημοφιλείς γαρνιτούρες είναι ένα θρυμματισμένο
φιστίκι αυτό το επιδόρπιο είναι πολύ δημοφιλές στην Μέσης Ανατολής.
Αυτό το γλυκό χρειάζεται μόνο λίγα υλικά για να γίνει και πολύ εύκολο. Βγάζει3-4 φλιτζάνια

Υλικά

-1 φλιτζάνι κορν φλαουερ (προσθέστε 1/2 φλιτζάνι αν χρειάζεται)
-1 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες
-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο (άνθη πορτοκαλιάς προαιρετικά)
-1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
-φιστίκια
*χρειάζεστε ροδόνερο ή άνθη πορτοκαλιάς για αυτό το γλυκό, γι’ αυτό πρέπει να το εχετε πριν φτιάξετε αυτό το γλυκό
γιατί αυτό δίνει τη μοναδική γεύση*

Εκτέλεση

🔹 Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μην βράσει.
🔹 Στη συνέχεια προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ξανά
🔹 Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλαουερ με ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα του γάλακτος ανακατεύοντας
συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο και λείο μείγμα.
🔹 Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τώρα το ροδόνερο στο μείγμα και ανακατεύετε να ενωθεί και μετά ρίχνετε το μείγμα στην κούπα
του γλυκού σας προσθέτετε το φιστίκι Αιγίνης αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βάλετε στο ψυγείο χρειάζεται 2-3 ώρες για να κρυώσει

*συμβουλές – αν θέλετε να το φτιάξετε καλύτερα φτιάξτε το το βράδυ, οπότε αύριο είναι παγωμένο καλό και απλά έτοιμο για σερβίρισμα

Η Συνταγή είναι της Rhea Montemayor Dupalco

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ κρέμα🍰

Υλικά:

• 4 αυγά
• 100 γραμμάρια ζάχαρη
• 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
Ζεστό νερό
• 1 κουτί μπέικιν πάουντερ
• 1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας

Για το σιρόπι :
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 3 ποτήρια νερό

για τη γέμιση:
• 2 φακελάκια έτοιμη σαντιγύ Garni

Μέθοδος:

• Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να ενωθούν.
• Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, μετά προσθέτουμε ζεστό νερό και ξαναχτυπάμε καλά μέχρι να πήξει.
• Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα των κρόκων χωρίς να τα χτυπήσετε ή να τα ανακατέψετε, μετά ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη
βανίλιας και ανακατέψτε σιγά σιγά χωρίς να χτυπήσετε και αδειαζουμε στη φόρμα στρωμενη με τη λαδόκολλα μέσα. Ψηνουμε 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
• Όταν κρυώσει το κέικ, το κόβουμε, περιχύνουμε με σιρόπι που έχει κρυώσει, απλώνουμε σαντιγί, χαραζουμε σε κομμάτια την πάνω στρώση για να είναι
πιο εύκολο να κοπεί και μετά την βάζουμε πάνω απο την κρέμα. Το σιροπιάζουμε πάλι και το διακοσμούμε κατά βούληση.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΠίτα γυριστή…με χόρτα ή με τυρί ή με κιμά
Επόμενο άρθροΚουλουράκια κρασιού-Ιθάκης