Κρεμώδεις μπουκιές γαλοπούλας

Οι Κρεμώδεις μπουκιές γαλοπούλας είναι η τέλεια επιλογή για ένα γευστικό και χορταστικό γεύμα.

Αυτές οι τρυφερές μπουκιές γαλοπούλας, σιγοβρασμένες σε μια κρεμώδη σάλτσα, θα λιώσουν στο στόμα σας.  Είτε τις σερβίρετε ως κυρίως πιάτο με ρύζι ή πουρέ πατάτας, είτε ως ορεκτικό σε ένα πάρτι, οι Κρεμώδεις μπουκιές γαλοπούλας θα σας κερδίσουν με την απίστευτη γεύση τους!

Υλικά

Για 4 άτομα:
500 γρ γαλοπούλα σε μπουκίτσες κομμενη
Αλεύρι,
1 σκελίδα σκόρδο,
1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί,
1 βιολογικό λεμόνι,
δεντρολίβανο,
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο
Αλευρώνουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας, τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο και τα κομμάτια της γαλοπούλας μαζί, ροδίζουμε από όλες τις πλευρές και
προσθέτουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοολούχο μέρος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το τριμμένο ξύσμα και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο.
Προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται.
Αφαιρέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε…θα χρειαστούν λίγα λεπτά.
Πιάνουμε και σερβίρουμε ζεστό.

Προτάσεις:

  • Για μια πιο κρεμώδη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τυρί κρέμα ή γιαούρτι.
  • Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, κρεμμύδι ή σκόρδο στη σάλτσα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τις μπουκιές γαλοπούλας με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.

Η Συνταγή είναι της Nunzia Marzocco

Προηγούμενο άρθροKρέμα με τραχανά πορτοκάλι και κανέλλα…γιατί ο τραχανας δεν ειναι μόνο για το χειμώνα
Επόμενο άρθροΠίτα γεμιστή με ζαμπόν και μοτσαρέλα