Lamingtons

Lamingtons: Τα παραδοσιακά αυστραλέζικα γεμιστά, μικρά κέικ που γεμίζουν με μαρμελάδα και καλύπτονται με κακάο και τριμμένη καρύδα!

Υλικά

200 γρ αλεύρι 00
5 αυγά
170 γρ μαρμελάδα βατόμουρο (ή μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι)
500 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
300 γρ κρέμα γαλακτος
300 γρ τριμμένη καρύδα
130 ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια

Πως θα τα φτιάξετε

Λιώστε το βούτυρο και μετά αφήστε το να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια με ένα ηλεκτρικό μίξερ για τουλάχιστον δέκα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το σύρμα, το μείγμα πρέπει να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη και μετά το προσθέτουμε αρκετές φορές στο μείγμα, μέχρι
να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβόλους.

Στρώνουμε με λαδόκολλα μια ορθογώνια ή τετράγωνη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.
Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε στατική λειτουργία στους 180°C για 30 λεπτά (αν χρησιμοποιείτε λειτουργία αερα,
χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C και το χρόνο ψησίματος στα 20 λεπτά).
Κάντε τη δοκιμή της οδοντογλυφίδας, στη συνέχεια τη βγάζετε από το φούρνο και τη μεταφέρετε να κρυώσει σε μια σχάρα αφήνοντας το
στην λαδόκολλα.
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει τελείως, μπορείτε να το γυρίσετε ανάποδα (καντε το με ένα δίσκο, αν χρειάζεται) και να αφαιρέσετε απαλά
την λαδόκολλα.
Κόψτε το παντεσπάνι προσπαθώντας να αποκτήσετε τετράγωνα κομμάτια περίπου 4 εκ. από κάθε πλευρά και μετά κόψτε κάθε κύβο οριζόντια
στη μέση για να μπορέσετε να τα γεμίσετε με τη μαρμελάδα. Αν δεν σας αρέσουν οι μαρμελάδες, μπορείτε να τα φτιαξετε και χωρίς,
και πάλι θα είναι εξαιρετικα.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την κρατάμε στην άκρη, εν τω μεταξύ βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε να
ζεσταθεί.
Όταν ζεσταθεί η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει τελείως.
Ετοιμάστε ένα μικρό μπολ με την τριμμένη καρύδα και κρατήστε το κοντά σας.
Προχωρήστε τώρα στο γλασάρισμα των κύβων του γλυκού με τη βοήθεια ενός ξυλου απο σουβλάκι: Βάλτε στο στο κέντρο και βαθιά και μετά
περάστε το γλυκό στη λιωμένη σοκολάτα για να καλυφθεί εντελώς.
Αφήνουμε να στάξει η περίσσεια σοκολάτα και μετά περνάμε το γλυκό στην τριμμένη καρύδα προσπαθώντας να καλύψει όλες τις πλευρές και
τοποθετούμε τα Lamingtons σε μια σχάρα κατά διαστήματα, ώστε να κρυώσει το γλάσο και να στεγνώσει τελείως.

Σημειώσεις

Για αυτή τη δόση ζύμης χρησιμοποίησα μια τετράγωνη φόρμα 20×20 εκ., έτσι ήταν και πιο εύκολο για μένα να κόψω τις μερίδες.

Ψύξη: Αφήστε τα Lamingtons να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε ή τα αποθηκεύσετε. Αυτό θα επιτρέψει στο γλάσο να σκληρύνει ελαφρώς και στην καρύδα να κολλήσει τέλεια.

Η Συνταγή είναι από το unarosaincucina