Λαζάνια με κολοκυθάκια, μπεσαμέλ, μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα 🤤

Φανταστείτε μια ζεστή, λαχταριστή μπουκιά γεμάτη με την τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών. Τα λεπτά φύλλα λαζάνια αγκαλιάζουν τρυφερά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, ψημένα μέχρι να γίνουν βελούδινα.

Η μπεσαμέλ, πλούσια και κρεμώδης, δένει όλα τα υλικά μαζί, ενώ η μοτσαρέλα, λιωμένη και ζεστή, προσθέτει μια αίσθηση τυρένιας απόλαυσης.

Σαν τελικό άγγιγμα, η τριμμένη παρμεζάνα χαρίζει μια τραγανή, αλμυρή πινελιά που απογειώνει το πιάτο.

Κάθε μπουκιά είναι μια γιορτή γεύσεων, με τα λαχανικά να προσφέρουν φρεσκάδα, η μπεσαμέλ κρεμώδη αγκαλιά και τα τυριά μια τυρένια πανδαισία.

Αυτό είναι το πιάτο με λαζάνια με κολοκυθάκια, μπεσαμέλ, μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα: μια απόλαυση που θα σας ενθουσιάσει. Εύκολο στην παρασκευή, ιδανικό για οικογενειακά γεύματα ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αυτό το πιάτο θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σας.

Υλικά

1 κιλό πράσινα κολοκυθάκια
1 μεγάλο ξανθό κρεμμύδι
100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
250 γραμμάρια φρέσκα λαζάνια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα των κολοκυθιών
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ
αλάτι
800 ml γάλα
85 γρ βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
80 γρ αλεύρι 00
Μοσχοκάρυδο για γεύση
Βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαραινετε
Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια, μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι τα κολοκυθάκια να βγαλουν όλο το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο, κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος και τα ροδίζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Φτιάχνω την μπεσαμέλ, βάζω το κρύο γάλα σε ένα τηγάνι, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι, προσθέτω μοσχοκάρυδο, αλάτι, βούτυρο και αφήνω να βράσει μέχρι να φτάσει στην σύσταση κρεμας.

Την σβήνω την ανακατεύω και την αφήνω να κρυώσει μετά βουτυρώνω το ταψί βάζω τη στρώση λαζάνια χωρίς να τα βάλω σε βραστό νερό γιατί είναι φρέσκα και ψήνονται γρήγορα, κολοκυθάκια τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα άλλη στρώση λαζάνια και ούτω καθεξής, τέλος σκεπάζω με τα τηγανητά κολοκυθάκια, τη μπεσαμέλ, την παρμεζάνα

και ψήνω στους 180° στατικό προθερμασμένο φούρνο, περίπου 30 λεπτά.

ΠΗΓΗ: Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΠάρτι λαχανικών σε μία πίτα!
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα Σουφλέ: Δοκιμάστε την και θα Λατρέψετε!