Λιγκουίνι με ροκφόρ και μανιτάρια

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι
150 γρ. ροκφόρ
330 ml κρέμα γάλακτος
350 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
30 γρ. βούτυρο αγελάδος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, εξωτερικά με υγρό απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σ ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και όταν ροδίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα και μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί,το σκόρδο κομμένο κομματάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Όταν μαλακώσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε το ροκφόρ κομμένο σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια βάζοντας την σάλτσα ροκφόρ από πάνω και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό κοτόπουλο με ρεβίθια: μια εύκολη και θρεπτική συνταγή
Επόμενο άρθροΤάρτα Μπισκότο 🍪🍒☕