Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

4 φλιτζάνια ρόδι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
2 στικ κανέλα
6-8 καρφακια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα ρόδια και αφαιρέστε τους σπόρους.

Βράσιμο:

Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τους σπόρους ροδιού, τη ζάχαρη, το τσίπουρο, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατη φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 2 λεπτά μετα το σημείο βρασμού(5 λεπτα).
Ανακατέψτε για να λιωσει η ζαχαρη.

Σούρωμα και εμφιάλωση:
Αφού βράσει για 2 λεπτά μετα το σημείο βρασμού, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά σκεπαστε την και αφήστε το μείγμα να ωριμάσει για 24 ώρες.
Μετά από 24 ώρες, σουρώστε το μείγμα σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι ή ένα καθαρό τούλι ή φίλτρο του καφέ.

Εμφιαλώστε το λικέρ σε όμορφα μπουκάλια και αποθηκεύστε το σε δροσερό μέρος.

Συμβουλές:

Ποσότητες: Μπορείτε να διπλασιάσετε ή να μειώσετε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Γλυκύτητα: Αν θέλετε το λικέρ σας πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη πριν το βράσιμο.
Αρώματα: Εκτός από την κανέλα και το γαρίφαλο, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά όπως ξύλο από
βανίλια ή φλούδα από πορτοκάλι.
Ωρίμανση: Όσο περισσότερο ωριμάσει το λικέρ, τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμα και η γεύση του.

Απολαύστε το σπιτικό σας λικέρ ρόδι!