Λιγκουίνι με Ζουμερό Καπνιστό Χοιρομέρι σε Κρεμώδη Σάλτσα

Αυτό το πιάτο Λιγκουίνι με καπνιστό χοιρομέρι είναι απλά εκπληκτικό! Η κρεμώδης σάλτσα αγκαλιάζει τα ζυμαρικά, ενώ το καπνιστό χοιρομέρι προσθέτει μια πλούσια και πικάντικη γεύση. Η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή και ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μου άρεσαν:

  • Η σάλτσα: Η σάλτσα είναι πηχτή και κρεμώδης, με μια τέλεια ισορροπία γεύσεων από τυρί, κρέμα και μπαχαρικά.
  • Το χοιρομέρι: Το καπνιστό χοιρομέρι είναι ζουμερό και γευστικό, και ταιριάζει τέλεια με την κρεμώδη σάλτσα.
  • Η υφή: Τα Λιγκουίνι είναι μαγειρεμένα al dente, και έχουν μια ωραία μαστιχωτή υφή.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή, και μπορεί να γίνει έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Συνολικά, αυτό το πιάτο Λιγκουίνι με καπνιστό χοιρομέριμε καπνιστό χοιρομέρι είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους!

Υλικά:

300 γρ. linguine
200 γρ. χοιρομέρι καπνιστό, κομμένο σε κύβους
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζωμός από τα μακαρόνια
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
100 γρ. τυρί Emmentaler τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα linguine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ενώ τα μακαρόνια βράζουν, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το χοιρομέρι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε το μπούκοβο και σβήνουμε με τον ζωμό από τα μακαρόνια.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι να μελώσει.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το τριμμένο Emmentaler και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!

Η Συνταγή είναι της κας Anastasia Narlidou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λιγκουίνι με Σπανάκι και Ανθότυρο

λινγκουίνι με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ :

250 γρ. λιγκουίνι
200 γρ. σπανάκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ανθότυρο
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, al dente. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά με 1 φλιτζάνι από το νερό που τα βράσατε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το σκόρδο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε και το μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πέσει ο όγκος του. Προσθέτετε το ανθότυρο και το γάλα. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Στη συνέχεια, προσθέτετε το στραγγισμένο λιγκουίνι και το νερό που αφήσατε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε με προσοχή, για να πάει η σάλτσα παντού. Είναι πολύ νόστιμα!! Δοκιμάστε τα!!

ΠΗΓΗ: kidspot.com.au

Προηγούμενο άρθροΚέικ λεμονιού αφρός με γλάσο
Επόμενο άρθροKουλουράκια με καλομποκάλευρο και τυριά