Λουκουμάδες Ρυζιού
Υλικά
1 κούπα ρύζι γλασέ
2,5 κούπες νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
λίγο ζάχαρη, λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρουν
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με το ρύζι σε μια κατσαρόλα να βράσει και να γίνει λαπάς, αφού βράσει το ρύζι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει κ το πολτοποιούμε στο μπλέντερ , πρέπει να γίνει σαν κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά και την ζάχαρη και τη διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το ρύζι χλιαρό κι αυτό και ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι, να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Βάζουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Bibi Bagiaka
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
“Λουκουμάδες” με κρέμα και βυσινο
Συστατικα
για την ζυμη
αυγα 3
νερο 250 ml
αλευρι τυπου 00 150 γρ
ζαχαρη λευκη 60 γρ
βουτυρο 80 γρ
για την κρεμα
αυγα 3
ζαχαρη 3 κ.σ
μαϊζενα (αμυλο καλαμποκιου) 3 κ.σ
γαλα 1/2 λιτρο
φλουδα λεμονιου 1
για στολισμο βυσινα και σιροπι
ζαχαρη αχνη.
Εκτέλεση
Ετοιμαζουμε την κρεμα:
Σπαμε τρια αυγα σε ενα τηγανι, προσθετουμε τη ζαχαρη και ανακατευουμε με ενα συρμα
Προσθετουμε το κορν φλαουερ συνεχιζοντας παντα το ανακατεμα. Προσθετετε το γαλα το οποιο εχετε ζεστανει προηγουμενως στη φωτια με το ξυσμα λεμονιου.
Μολις προστεθει το γαλα, βαζετε το μειγμα στη φωτια και ανακατευετε με ενα συρμα μεχρι να πηξει η κρεμα.
Τοποθετουμε την κρεμα σε ενα μπολ, τη σκεπαζουμε με πλαστικη μεμβρανη που εφαπτεται της κρεμας και την αφηνουμε να κρυωσει.
Εν τω μεταξυ, ριχνουμε το νερο σε μια κατσαρολα και προσθετουμε το βουτυρο κομμενο σε μικρα κομματια, αφηνουμε να παρει μια βραση
Αποσυρουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα το κοσκινισμενο αλευρι
Ανακατευουμε με μια κουταλα και επαναφερουμε την κατσαρολα στη φωτια, ανακατευοντας ολα τα υλικα μεχρι να παρουμε ενα συμπαγες και χωρις σβολους
μειγμα, το οποιο θα ξεκολλησει απο τις ακρες που κολλανε στην κουταλα
Σβηνουμε τη φωτια και προσθετουμε τη ζαχαρη ανακατευοντας τη με το μειγμα, ριχνουμε το μειγμα σε ενα μπολ και το αφηνουμε να κρυωσει.
Προσθεστε ενα αβγο καθε φορα ωστε να απορροφηθει εντελως πριν προσθεσετε το επομενο, ανακατευοντας με ενα συρμα μεχρι να επιτευχθει ενα λειο και ομοιογενες μειγμα. Μεταφερετε τη ζυμη σε μια σακουλα ζαχαροπλαστικης και φτιαχνετε τους λουκουμαδες απευθειας πανω σε τετραγωνα λαδοκολλας που εχετε κοψει προηγουμενως. Δημιουργηστε εναν κυκλο στη βαση με διαμετρο περιπου 5 εκ. και καντε σπειροειδη προς τα πανω κανοντας αλλη μια στροφη και αφηνοντας μια τρυπα στο κεντρο του λουκουμα.
Βαζουμε μια κατσαρολα ψηλη στη φωτια και ριχνουμε το λαδι για το τηγανισμα. Περιμενετε μεχρι να ζεσταθει το λαδι, εαν εχετε διαθεσιμο θερμομετρο κουζινας, πρεπει να μετρησει μεταξυ 160 ° και 170 °. βουταμε τους λουκουμάδες που εχουν τοποθετηθει στο λαδοκολλα στο λαδι και αφαιρουμε την λαδοκολλα με τη βοηθεια της πενσας Γυριζουμε αρκετες φορες να παρει ενα ομοιομορφο χρώμα και τα στραγγιζουμε με τη βοηθεια μια κουταλας τριπυτη σε πιατελα καλυμμενη με χαρτι.
Μολις τηγανιστουν, τα διακοσμουμε:
Τοποθετουμε τη κρεμα στη σακουλα με το στομιο σε σχημα αστεριου και γεμιζουμε στο κεντρο του λουκουμα, με κυκλικες κινησεις
Γαρνιρουμε με βυσσινο και σιροπι τοποθετωντας τη πανω στην κρεμα και πριν σερβιρουμε πασπαλισμενη με ζαχαρη αχνη.
Καλή Απόλαυση